Навіщо потрібно пити вітамін Е при вагітності?

Навіщо потрібно пити вітамін Е при вагітності?

Навіщо потрібно пити вітамін Е при вагітності?

Як тільки жінка дізнається про своє цікаве положення і стає на облік, то перше що робить лікар — призначає їй пити вітамін Е. Деякі жінки нехтують рекомендаціями лікаря, мотивуючи це своїм і без того хорошим самопочуттям і роблять це абсолютно даремно.

Корисний вітамін Е

Вітамін Е ще називають токоферолом. У перекладі з грецької, «токос» означає «народження», а «феро» — носити, так що цілком очевидно, що цей вітамін сприяє зачаттю, виношування і народження дитини. Причому, він однаково корисний як для матері, так і для плода.

Не вірите? Судіть самі, ось список найбільш поширених позитивних властивостей вітаміну Е:

• Запобігає загрозу викидня на ранньому терміні вагітності

• Бере участь у формуванні дихальної системи плода

• Покращує роботу плаценти, сприяє її своєчасному дозріванню

• Зберігає еластичність кровоносних судин, перешкоджає утворенню тромбів

• Підтримує і стабілізує роботу гормонів і загальний гормональний фон організму

• Допомагає у виробленні гормону пролактину, які після вагітності відповідає за процес лактації.

• Знижує ймовірність появи судом ніг у вагітної

• Відповідає за поліпшення стану шкіри, волосся і нігтів майбутньої мами під час і після вагітності

• Лікує дисфункцію яєчників

• Сприяє відновленню менструального циклу і т.д.

Чому Вітамін Е призначають тільки на початку вагітності?

Виявляється, незважаючи на все гідності, зловживати цим вітаміном можна. Вітамін Е має властивість накопичуватися в жирових тканинах вагітної, що призводить до його надлишку, а також викликає до надмірної пружності м’язів, що абсолютно небажано під час пологів.

Дозування вітаміну Е

Також необхідно зважати на те, призначає чи лікар пити цей вітамін окремо або ж прописує його в комплексі з іншими необхідними вітамінами і мікроелементами.

У деяких випадках пити вітамін Е зовсім не обов’язково, його можна вживати разом з їжею. Особливо багато цього вітаміну міститься у висівках, паростках пшениці, яйцях, насінні, плодах шипшини, гречаної і вівсяної каші. Нагадаємо, що він міститься тільки в їжі рослинного походження, тваринами він не синтезується.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!