Несолодке печиво з сиром, рецепт приготування, фото

Несолодке печиво з сиром, рецепт приготування, фото

Несолодке печиво з сиром, рецепт приготування, фото

Несолодке печиво можна приготувати на швидку руку як закуску до пива (тоді покласти трохи більше солі) або "хрустікі" до чаю.

Компоненти:

  • 3 склянки (380 г) просіяного борошна
  • 1 пачка (200 г) вершкового масла або маргарину
  • 50 г дріжджів (або пакетик "швидких")
  • 1 склянка (200 мл) молока
  • 1 ч.л. (Без гірки) солі (за смаком можна більше)
  • 1 яйце для змащування
  • Розпустіть у теплому молоці дріжджі, додавши до них три чверті чайної ложки солі.

    Потім всипте борошно у велику простору миску і туди ж наріжте пластівцями масло. Разом з борошном порубати його ножем, поступово підливаючи, додайте туди молоко з дріжджами. Тісто має вийти не занадто крутим і може легко прилипати до рук.

    Для сирного смаку можна додати в тісто 3 — 4 столових ложки натертого сиру.

    Для аромату при замішуванні тіста можна додати 2 столові ложки (без гірки) кмину.

    Розгортати тісто в тонкі джгути найкраще на великій дерев’яній дошці, яку потрібно не посипати, а протерти борошном, інакше буде важко катати. А робити це потрібно холодними і сухими руками. Довгі джгути тесту повинні вийти товщиною з олівець, або трохи товщі.

    Тепер наріжте їх на шматочки довжиною 5 -6 см. Покладіть їх на злегка змащений маргарином і присипаний борошном лист і залиште підходити на 10 — 15 хвилин.

    Розбийте в чашку яйце, посипте його сіллю, що залишилася — чвертю чайної ложки (або більше, якщо вам подобається) і добре збийте виделкою. Змастіть палички яйцем. Це краще робити пензликом.

    Посипте зверху кмином, або кунжутом, або маком.

    Випікайте при температурі 200 — 220 градусів до золотистого кольору.

    Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!