Оладки з яблуками рецепт з фото

Оладки з яблуками рецепт з фото

Оладки з яблуками рецепт з фото

Вітаю Вас, дорогий читачу, на моєму блозі. Сьогодні представляю Вашій увазі оладки з яблуками рецепт з фото. Гарне рішення для чаювання, на сніданок. І навіть гостям можна запропонувати таке частування.

Адже всі ми з дитинства пам’ятаємо й любимо оладки, які готувала бабуся чи мама.

Вони такі смачні, солодкі, ніжні і теплі. Як же їх можна не любити. Ось і я кажу, якими б різноманітними і смачними не були магазинні солодощі, домашні оладки з яблуками в рази смачніше і краще.

Вони ж приготовлені з любов’ю з якісних свіжих продуктів.

Будемо готувати оладки на кефірі з яблуками. Додамо для пишноти соди. Вона вступить в реакцію з кислотою і додасть обсягу нашим виробам.

Ну що, приступимо.

Інгредієнти для рецепта оладки з яблуками

Як приготувати оладки з яблуками рецепт з фото

У миску вбиваю куряче яйце. Насипаю цукор. Його можна класти зовсім небагато, тому, що в готовому вигляді оладки можна пересипати цукровою пудрою або полити медом, варенням, джемом, топпінгом та ін.

Додаю ванільний цукор для аромату.

Збиваю яйце з цукром, поки не вийде однорідна маса.

Вливаю теплий кефір або кисле молоко. Трохи залишу (1/4 склянки) для того, щоб погасити в ньому соду.

Всипаю просіяне борошно, і туди ж щіпку солі. Перемішую віночком. Муки має бути стільки, скільки потрібно для густоти як сметана.

Яблука очищаю від шкірки і натираю на крупній тертці. Мені подобається терти їх на тертці для корейської моркви. Перемішую з тестом.

У що залишився на дні склянки кефірі розводжу соду. Перемішую її, поки вона не зашипить.

Вливаю кефір із содою в тісто і акуратно перемішую. Суть в тому, щоб саме в кінці додати гашене соду, щоб оладки добре піднялися. Тому що на самому початку замісу тіста сода почне втрачати свої властивості і оладки не будуть такими пишними, як нам хочеться.

Тепер доведу тісто до потрібної консистенції. Воно має бути густим. Тому, ще трохи потрібно всипати просіяного борошна.

Розігріваю сковороду і наливаю в неї рослинне масло. Викладаю столовою ложкою тісто.

Обсмажую з двох боків до рум’яної скоринки. Виходять гарні й пишні оладки з яблуками. Вогонь роблю середнім, щоб не підгоріли мої вироби.

Оладки на кислому молоці або на кефірі завжди виходять пишними і красивими, якщо дотримуватися пропорції з содою. Ось вони і цього разу вийшли вдалими.

Насправді я донедавна готувала оладки з яблуками за іншим рецептом. Але при цьому весь час не розуміла, чому вони не були пишними. Вони після приготування сильно опадали. І раптом я зрозуміла, коли моя подруга Таня приготувала оладки в мене вдома, що соду гашене потрібно додавати в тісто саме наприкінці замісу.

З тих пір оладки на кефірі у мене виходять завжди вдалими. Спасибі Танюше. Пробуйте і ви.

Залишається тільки полити оладки з яблук смачним солодким соусом, або посипати цукровою пудрою.

Оладки з яблуками фото

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!