Печеня по домашньому

Печеня по домашньому

Печеня по домашньому

Печеня по домашньому. рецепт приготування

Більшість чоловіків просто не можуть представить своє життя без м’яса. Одним з головних страв для такого чоловіка стає печеня по-домашньому. Варто відзначити, що рецепт жаркого по-домашньому найчастіше включає в себе або яловичину, або свинину. Найчастіше готується це блюдо у великій каструлі або казані, хоча можна його буде зробити і в горщиках.

Сам рецепт жаркого по-домашньому полягає в обсмажуванні картоплі і шматочків м’яса, які після з’єднуються один з одним і продовжують гаситися до готовності. Середній час приготування цієї страви в духовці складає близько години, так що швидко його приготувати просто не вдасться. Крім того, печеня з яловичини гасити доведеться навіть довше, так що це теж потрібно враховувати.

З іншого боку, якщо у вас є мультиварка, то ви зможете заощадити собі трохи часу, так як в ній все буде готується трохи швидше.

Як вже говорилося, рецепт жаркого по-домашньому дозволяє використовувати будь-яке м’ясо. У кожному разі, його потрібно буде спочатку порізати на шматочки. Також будуть потрібні картопля, томатний сік, часник і цибулю. В якості приправ оптимально буде використовувати чорний перець і суміш перців.

Пропорцій у підборі інгредієнтів практично немає: чого взяти побільше, а чого поменше — вирішує кожна господиня самостійно. Більшість з тих, хто вже готував це блюдо, вважають, що картопля і м’ясо слід складати в нього в пропорції 3 до 1. Загальний час приготування страви — трохи менше години.

М’ясо, нарізане на досить дрібні шматочки, ставлять обсмажувати на сковороді. Поки воно буде смажитися, можна вимити і почистити картоплю, а потім порізати його на великі кубики. Часник подрібнюють.

Підсмажене м’ясо перекладають у казанок з самим товстим дном. Саме м’ясо стає першим шаром у вашому блюді. Далі укладають шар цибулі, нарізаного півкільцями. Бажано попередньо його обсмажити в тій же сковороді, в якій було м’ясо.

Після шару лука настає пора шару часнику, поверх якого вже і кладуть порізану картоплю.

Все це досить густо посипають спеціями, усіма, що у вас знайдуться на кухні, а також чорним свіжомеленим перцем і сіллю за смаком. Рекомендується використовувати в якості спецій хмелі-сунелі. Все заливається приблизно склянкою томатного соку.

Далі залишиться згасити це блюдо протягом півгодини під кришкою на повільному вогні.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!