Пісна грибна підлива

Пісна грибна підлива

Пісна грибна підлива

· 31 березня 2013

Гриби є чи не єдиною гідною альтернативою м’ясу в пост, нарівні з бобовими. Гриби є доступними весь сезон, відносно дешеві, і, безумовно, дуже корисні. Включаючи гриби в раціон цілий рік, а не тільки в пісні дні, ви забезпечите організм корисними мікроелементами, які необхідні для нормальної життєдіяльності.

Гриби також є універсальними в кулінарії і дуже смачні при будь тепловій обробці.

Даний рецепт пропонує трохи урізноманітнити пісний стіл і приготувати просту, але в той же час дуже ароматну і смачну грибну підливу, яка підійде до будь-якого гарніру. Страва готується надзвичайно просто і під силу навіть новачкові.

  • 2 середні цибулини
  • 200-250 г грибів (печериць або глив)
  • 1 ст.л. борошна або кукурудзяного крохмалю
  • Сіль, чорний перець — за смаком
  • 4 ст.л. рослинного масла
  • 2 ч.л. універсальної грибний приправи (за бажанням)
  • 2 лаврових листки
  • Пучок зелені
  • Приготування:

    Цибулю дрібно нарізати. Розігріти сковороду з маслом, підсмажити цибулю 2-3 хвилини, додати нарізані гриби, підсмажувати близько 7 10 хвилин, помішуючи.

    Додати борошно, приправи і 1 літр води. Накрити кришкою і тушкувати гриби до м’якості (10-15 хвилин).

    Посипати дрібно нарізаною зеленню, подавати з відвареним рисом або іншим гарніром за смаком.

    Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!