Пісочне тісто: секрети приготування

Пісочне тісто: секрети приготування

Пісочне тісто: секрети приготування

Приготування:

Печиво з пісочного тіста — смачне, ніжне, розсипчасте як пісок.

Найбільш вдалими вироби з пісочного тіста бувають тоді, коли тісто приготовлено з однакової кількості масла, цукру і борошна.

Важливо:

для пісочного тіста використовують борошно з малою кількістю коейковіни:

з борошна з великою кількістю клейковини пісочне тісто тісто виходить затяжним, а готовий виріб жорстким і грубим.

Щоб цього уникнути при випічці пісочних виробів, в наших умовах можу порадити змішувати звичайне борошно з невеликою кількістю крохмалю, навіть якщо це і не прописано в рецепті особливо.

Варіанти рецептур пісочного тіста:

1-й варіант:

1 пачка масла (200 г)

по 100 г (по 3 столових ложки) пшеничного та кукурудзяного борошна

200 г цукру (трохи більше склянки)

3 яйця

щіпка солі, прянощі

Масло розтерти руками з борошном.

3 яйця

125 г маргарину (приблизно 5/8 пачки)

125 г цукру (приблизно 3/4 склянки)

по 125 г крохмалю і борошна (по 4 столові ложки)

Розм’якшений маргарин розтерти з цукром і яйцями до пенообразного стану,

додати сік і терту цедру половинки лимона, крохмаль і змішану з содою борошно.

При бажанні можна додати кілька ложок молока.

Прянощі до всіх варіантів рецептур:

1 чайна ложка молока і натерта лимонна цедра

або

чарка рому або коньяку і щіпка кориці

або

1 чайна ложка ванільного цукру і 2 столові ложки лимонного соку

Форми для пісочного тіста застеляють промасленим папером (або пекарським пергаментом), щоб готові вироби можна було легко, не пошкодивши, вийняти з форми.

Фасонні форми (які не можна застелити) добре змащують маслом, а потім посипають борошном або панірувальними сухарями).

При замішуванні температура пісочного тіста повинна бути 17 ° С.

Вироби випікають при температурі 170-180 ° C не менш години і залишають у формі до повного охолодження, так як гарячі вироби легко кришаться.

Вироби з пісочного тіста будуть довго зберігатися, якщо їх тримати в щільно закритій жерстяної коробці.

(У статті використані матеріали книги П.Фухс "Домашнє печиво")

Ще про пісочному тесті:

Ще багато рецептів пісочного печива і кекси (у тому числі і пісочні :))

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!