ПОМІДОРИ НА ЗИМУ: 23 РЕЦЕПТА

ПОМІДОРИ НА ЗИМУ: 23 РЕЦЕПТА

ПОМІДОРИ НА ЗИМУ: 23 РЕЦЕПТА

ПОМІДОРИ НА ЗИМУ: 23 РЕЦЕПТА

1.Помідори гострі

— помідори;

— лавровий лист;

— гострий червоний перець,

— часник,

— кріп, селера, гвоздика, перець-горошок, насіння гірчиці, корінь хрону.

Рецепт мариновки

1. Помідори, відібрані для маринування, сортуємо по величині, формою і кольором. Важливо, щоб вони були однією стиглості. Червоні з зеленими заважати також не слід.

2. На 1,5 л. води потрібно додати 2 ст.л. солі і 1 ст.л. цукру, туди ж додати спеції (кріп, гвоздику, перець-горошок, насіння гірчиці і корінь хрону). Кип’ятимо маринад.

3. На дно підготовлених (стерилізований окропом) банок кладемо рубану зелень листя хрону, кропу, селери і петрушки, а також перець стручковий червоний, часник, лавровий лист.

4. Потім кладемо туди вимиті, очищені від плодоніжок помідори і заливаємо маринадом, нагрітим до кипіння, накриваємо кришками і ставимо в каструлю для стерилізації: півлітрові і літрові банки — на 10—15 хвилин, 3-літрові — на 20 хвилин.

5. Після стерилізації банки закупорюємо, перевертаємо і вкутуємо ковдрою на пару годин.

2. Помідори мариновані по-домашньому з лимонною кислотою.

Як правильно маринувати помідори

— помідори (бажано, не великі),

маринад (з розрахунку на 3-х літрову банку):

— 1,3 л води

— 30 г солі

— 120 г цукру

— 2 чайної ложки лимонної кислоти в порошку.

Рецепт мариновки

1. Помідори, відібрані для маринування, сортуємо по величині, формою і кольором. Важливо, щоб вони були однією стиглості. Червоні з зеленими заважати також не слід.

2. Помідори розкладаємо по вимитим банкам, додаємо зелень (небагато, тільки для додання легкого аромату, краще для різноманітності в різні банки додавати зелень одного виду — в одну — кріп, в іншу — петрушку, в третю — селера).

3. Заливаємо окропом і прикриваємо чистими кришками.

4. Поки помідори стерилізуються, кип’ятимо розсіл з води, солі, цукру, лимонної кислоти. Як тільки розсіл закипає, зливаємо з банок воду, заливаємо розсіл, закочує, потім перевертаємо банки і вкутуємо ковдрою на пару годин.

Плюс цього рецепта: замість оцту використовується лимонна кислота — помідори виходять щільні, з ніжним смаком, легким ароматом зелені, і зовсім не "отруйні", Як з оцтом.

3.Помідори, мариновані по-донецьки

Заливка: на 1 л води – 60 г цукру, 60 г солі, часник, гіркий і солодкий перець, лавровий лист, 1 столова ложка 9% -ного оцту.

Підготовлені бурі плоди укласти в банки разом зі спеціями.

Тричі залити киплячою заливкою, витримуючи по 10 хвилин. Востаннє додати оцет і закупорити.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!