Прикраси для тортів і випічки

Прикраси для тортів і випічки

Прикраси для тортів і випічки

Торти, тістечка й інша випічка повинні радувати не тільки смаком, але і виглядом, повинні прикрашати стіл. Існує багато способів прикрасити свій випечних шедевр. Тут описані технічні прийоми прикраси.

Прикраси з крему. На поверхні торта, покритого кремом, найпростіше нанести малюнок кондитерської гребінкою. Злегка притискаючи тонку гребінку до крему, нею проводять рівні або хвилясті лінії.

Найрізноманітніші візерунки можна отримати, видавлюючи крем з металевих фасонних трубочок, вставлених в відсадочні мішок, або з паперового корнетика. З прямо зрізаного корнетика можна отсаживать печиво і тістечко. За допомогою корнетика з вузьким отвором наносять кремом написи, цифри і роблять малюнки.

Корнетики з прямим зрізом дає можливість проводити лінії, ставити крапки, робити конусікі, шишечки, голки на їжачка, зробленому з бісквіту. Косо зрізаним корнетиком можна зробити квіточки і нанести по краях торта красиві бордюри. З клинообразно зрізаного корнетика отсаживают креми у вигляді листочків різного розміру та форми.

Найбільш популярний корнетик з зубчиками. При різній величині зубчиків можна зробити з крему різноманітні малюнки. З корнетика з великими зубчиками отсаживают тісто для фігурного печива.

Прикраси з карамелі. З карамелі легко приготувати карамельні листочки. Для цього з картоплі, моркви або ріпи вирізається штампик зразок листа з прожилками. Штампик зміцнюють на їдальні вилці і нижню частину його з малюнком умочують в гарячу карамель; потім штампик з прилип карамеллю кладуть на злегка змащену маслом холодну тарілку, карамель трохи приклеюється до тарілки, і штампик легко відділяється від карамелі. За допомогою ножа відділяють карамельний листик від тарілки і, поки він не охолов, розтягуванням або перегибанием на качалці надають йому будь-яку форму.

З злегка остигнула пластичної карамелі можна приготувати завитки. Для цього треба скачати карамель у вигляді джгутика і спірально намотати на змащену маслом паличку.

Прикраси з шоколаду. Для отримання шоколадної стружки потрібно покласти плитку шоколаду на півгодини в тепле місце. Коли шоколад зробиться пластичним, нарізати його ножем на тонкі шари. Зрізані шари згорнути в трубочки і ці трубочки — шоколадну стружку — укласти на тістечко або торт. Стружку, покладену на торт, можна злегка посипати цукровою пудрою — це виглядає дуже апетитно. Шоколадні вусики готують наступним чином.

Плитку шоколаду розламують на шматочки, кладуть у фарфорову чашку і ставлять у тепле місце. Коли шоколад перетвориться в масу з консистенцією густої сметани, її кладуть у паперовий корнетик, зрізують вузький кінчик і видавлюють всілякі фігурки на білий папір. Більш складні візерунки заздалегідь малюють на папері олівцем і по них наносять з корнетика шоколад.

Шоколадні малюнки, зроблені на папері, потрібно поставити в прохолодне місце для затвердіння, після чого обережно ножем відокремити від паперу і помістити на прикрашати виріб. Можна також використовувати для прикраси шоколадні цукерки фабричного виготовлення.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!