Рецепт Котлет з Щуки

Рецепт Котлет з Щуки

Рецепт Котлет з Щуки

Рецепт котлет з щуки знаком мені з дитинства від бабусі. Пам’ятаю, ми жили тоді у фінському будинку, з вікна якого було видно озеро, в якому водилися чебак, йоржі, сомики і цар-риба – щука. Це та сама прісноводна риба, яка завдяки своїй спритності та спритності стала героїнею російської народної казки.

У природному середовищі щуці благополучно вдається уникнути лову. Рибалки, знаючи її хитрий вдачу і кмітливість, ретельно готуються, збираючись зловити цю юркую рибу. Це справжнє полювання, своєрідний поєдинок між рибою і людиною – хто кого перехитрить.

З щуки виходить чудова вуха, а які котлети з щуки смачні – пальчики оближеш! Особливо якщо рибина свіжа. Можна робити котлети і з готового філе щуки, купленого в магазині, але тільки охолодженого, заморожене не підійде. І все ж зі свіжою рибою не зрівняти!

Дід мій був завзятим рибалкою, і в дитинстві я бачила, як він руками з якихось мідних трубочок виточував блешню, а потім надраювати її так, що вона нестерпно яскраво сяяла на сонці. Можна, звичайно було купити готову снасть в магазині, але дід казав, що таку блешню щука не бере.

Що таке блешня? – Це така рибка-обманка, яку разом з гачком-якорем прив’язують до довгій волосіні і кидають у воду з човна. Називається такий спосіб – ловити на доріжку. Човен пливе, блешня крутиться, як справжня рибка, і якщо щука нічого підозрілого не помітить, вона хапає блешню і попадається на гачок.

Тільки плисти треба повільно і обережно, не розмовляти, інакше риба піде.

У віці трьох років щука досягає в довжину близько сорока сантиметрів і важить приблизно один кілограм. Але деяким особинам вдається прожити по кілька десятків років. Був випадок, коли виловили щуку, якій було 33 роки! Вага цієї рибини становив 24 кілограми.

У діда теж один раз пішла щука розміром з весло, коли він уже витягав її з води – обірвалося волосінь, не витримала ваги.

Звичайно, не кожен може зловити щуку, зате майже завжди можна купити в магазині готове філе, з якого можна зробити різноманітні страви, в тому числі і котлети.

Рецепт котлет з щуки схожий з рецептом котлет з м’ясного фаршу. Котлети з щуки смачні, але не тільки – вони ще й дуже корисні, оскільки є низькокалорійним дієтичним продуктом, що містить життєво необхідний білок і всього 1% жиру. За однією східної теорії людині, хочете – вірте, хочете – ні, передаються якості і властивості з’їденого продукту.

Для приготування котлет знадобляться наступні продукти:

* Філе щуки 1 кілограм

* Лук 2 штуки

* Свиняче сало 250 грамів

* Сіль і спеції за смаком

* Панірувальні сухарі

Філе щуки, сало і цибулю потрібно нарізати на шматочки і пропустити через м’ясорубку. В отриманий фарш додаємо сіль, спеції, яйце, а також батон, розмочений у молоці і все ретельно перемішуємо. Тепер ліпимо котлети, мачає в льезон і обвалюють у панірувальних сухарях.

Якщо ви «зловили» в магазині філе щуки, то щоб отримати фарш, його можна просто пропустити через м’ясорубку. А що робити, якщо у вас непотрошеная риба? Я розповім, як приготувати котлети з щуки так, щоб в них не залишилося кісточок.

Пропоную ще один рецепт котлет з щуки, нехай і не наповнених хитроумієм і спритністю, зате дуже смачних, який сподобається навіть дітям з поганим апетитом. А якщо їх ще й сервірувати красиво, то ця страва може прикрасити будь-який святковий стіл.

Для приготування таких котлет нам знадобляться такі інгредієнти:

* Щука 1,5 кг

* Морква 500 грамів

* Лук 600 грамів

* Часник 1 головка

* Хліб білий 0,5 булки

* Петрушка 1 пучок

* Перець чорний мелений

* Сіль за смаком

Цей рецепт котлет з щуки реалізується наступним чином.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!