Рецепт салату з курячої печінки

Рецепт салату з курячої печінки

Рецепт салату з курячої печінки

Куряча печінка смачна і корисна, страви з неї можна знайти в кухнях різних народів світу. Куряча печінка допомагає відновитися при перевтомі, після важких хвороб і пологів. Щоб вона не гірчить, рекомендується перед приготуванням вимочувати її в молоці.

При сучасних технологіях, знайти відповідний рецепт салату з курячої печінки зовсім неважко. Мені дуже подобається салат з курячої печінки і болгарського перцю. Для його приготування знадобляться:

  • 0,5 кг курячої печінки,
  • 2 морквини,
  • 1 цибулина,
  • 2 болгарських перцю,
  • сіль.
  • Спочатку печінку промиваємо, підсушуємо і дрібно нарізаємо. Цибулю і болгарський перець ріжемо півкільцями, а моркву — соломкою. Печінка поміщаємо в розігріту з рослинною олією сковорідку і смажимо приблизно 3-5 хвилин, потім додаємо овочі, солимо, перчимо і смажимо до готовності (ще 8-10 хвилин).

    Цей салат подають теплим.

    А ось рецепт салату з курячої печінки, який подають холодним. Інгредієнти:

    • 500 г курячої печінки,
    • 2 болгарських перцю,
    • 200 г маслин без кісточок,
    • свіжий огірок,
    • насіння кунжуту,
  • 2 яйця,
  • майонез.
  • Печінка, порізану на невеликі шматочки, обсмажити до готовності на рослинній олії і охолодити. Відварені яйця і огірок порізати півкільцями, а перець болгарський — соломкою. Кожну маслину ріжемо навпіл.

    З’єднуємо компоненти, солимо і перчимо, заправляємо майонезом, посипаємо кунжутом.

    Існує величезна кількість рецептів салатів з курячої печінки, оскільки вона добре поєднується з усіма овочами і навіть деякими фруктами, наприклад, апельсинами, персиками, ананасами.

    Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!