Рецепт смачних ледачих вареників

Рецепт смачних ледачих вареників

Рецепт смачних ледачих вареників

Вчора був якраз той день, коли я вирішила витратити мінімум сил на приготування смачного і, що не менш важливо, корисного вечері. Чесно кажучи, мені злегка набридли всі ці м’ясні, рибні або курячі страви. Тому вареники припали якраз до речі.

Вареники можна вживати в їжу з цукром, повидлом, варенням, сметаною, просто перетертими ягодами. А ще дуже смачно після того, як ви їх відварити, злегка обсмажити на вершковому маслі. Тоді вони підрум’яняться і покриються злегка золотавою скоринкою.

Ну дуже смачно …

  1. Сир 150 гр.
  2. Борошно 2-3 ст.л.
  3. Цукор 2 ст.л. (По-смаку)
  4. Яйця 2 шт.
  • Масло вершкове 1 ст.л. (Можна не додавати)
  • Сіль 1 щіпка
    1. Сир протерти через сито, або ж ретельно розтерти виделкою, додати яйця і все ретельно перемішати.
    2. У тісто додати сіль, цукор, розм’якшене вершкове масло, ретельно розмішати до однорідної маси.
  • Додати борошно, замісити тісто. Тісто має бути еластичним.
  • З сирного тіста сформувати кулю, розрізати його на 4 частини, з кожної частини зробити «ковбаску», діаметром близько 2-3 см.
  • Кожну ковбаску нарізати на шматочки, близько 1,5-2 см. Кожен шматочок вмочити в борошно.
  • У каструлю налити воду, додати трохи солі, довести воду до кипіння.
  • У киплячу підсолену воду викласти вареники і варити їх на невеликому вогні близько 5 хвилин (рівно через 1 хвилини після того, як вареники спливуть на поверхню, їх можна вимикати).
  • За допомогою шумівки дістати вареники, викласти на тарілку і покласти шматочок вершкового масла. За бажанням можна зверху посипати цукром.
  • Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!