Рецепт торта Прага

Рецепт торта Прага

Рецепт торта Прага

Всенародно улюблений торт Прага завжди користувався особливим успіхом у шанувальників шоколаду. Не дивно, що всі вони намагалися повторити ці ласощі самостійно. Виявилося, домашній варіант мало поступається оригінальному.

Переконатися в цьому легко, випробувавши рецепт торта Прага з фото з нашої сторінки.

Вам знадобиться:

  • Для тіста:
  • Яйця — 6 шт;
  • Цукор — 150 гр;
  • Борошно — 110 гр;
  • Какао-порошок — 30гр;
  • Вершкове масло — 40гр.
  • Для крему:
  • Згущене молоко — 1 банка;
  • Вершкове масло — 200 гр;
  • Какао-порошок — 25 гр.
  • Показати інші

    Історія багатьох страв давно обросла легендами. Часто за ними складно встановити «батька» того чи іншого кулінарного шедевра. Але буває й по-іншому. Наприклад, ім’я того, хто подарував нам рецепт торта Прага, відомо абсолютно точно.

    Це кондитер московського ресторану «Прага» Володимир Михайлович Гуральник.

    Саме він придумав з’єднувати повітряні шоколадні коржі з ніжним і пишним кремом. Правда, знавці стверджують, що класичний рецепт торта Прага не що інше, як варіації на тему знаменитого віденського Захера. Мовляв, і там, і там використовується абрикосова прошарок і темна глазур.

    Але ласунів подібні тонкощі цікавить мало. Набагато більше їх турбує питання, як приготувати торт Прага будинку, на звичайній кухні, зі стандартних продуктів. Відповідь не може не радувати: зробити це можна просто і досить швидко, якщо взяти в якості інструкції наш рецепт з фото.

    Приготування торта Прага

    1. Бісквіт для нього повинен бути не сухою, щоб його не довелося додатково просочувати. Тому в тісто, крім яєць, цукру і борошна, потрібно буде покласти трохи олії. Краще взяти саме масло, а не маргарин (хіба що дуже якісний), розтопити його і залишити охолоджуватися до температури трохи вище кімнатної.
  • Тим часом у чистою і сухою мисці потрібно збити з половиною всього цукру жовтки, до утворення пишної маси жовтувато-білого кольору. Вони повинні значно збільшитися в об’ємі.
  • В іншій ємності з крапелькою лимонного соку збийте білки до стійкої, щільної піни. Потім додайте до них весь цукор, що залишився і продовжуйте процес далі.
  • Коли білки будуть тримати форму при вилученні з них віночків міксера, можна вимикати прилад.

  • Додайте до них жовтки і злегка перемішайте все разом.
  • Ретельно просійте борошно з какао і висипайте її до збитою яєчної суміші. Тепер змішайте всі разом легкими, обережними, але енергійними рухами.
  • Пора додати до тесту розтоплене масло. Для торта Прага вливайте його не одним махом по центру, а рівномірно і акуратно по краю миски. Знову перемішайте всі інгредієнти.
  • Тепер потрібно спекти торт.
  • Для цього влийте тісто у форму з високими бортами, спеціальну роз’ємну або звичайну, застелену пергаментним папером, і ставте в нагріту до 200 градусів духовку.

  • Приблизно через 20-30 хвилин готовність бісквіта можна перевірити дерев’яною зубочисткою. Якщо суха — виймайте торт з духовки.
  • Коли він охолоне, розрізати його гострим ножем уздовж на 3 коржі.
  • Поки бісквіт охолоджується, займіться кремом.
  • На нашій сторінці є відео, де розповідається, як зробити його максимально схожим на той, з яким готували торт Прага по госту.

    Там же можна подивитися, як правильно зібрати ласощі. Але можна зробити набагато простіший, але ніяк не менш смачний крем із звичайного згущеного молока і без яєць. Саме з ним ось уже багато років готують шоколадний торт Прага по-домашньому в багатьох сім’ях.

    Для цього потрібно взяти гарне вершкове масло, розм’якшити його при кімнатній температурі і збити міксером у пишну, повітряну масу.

  • У чашку з маслом починайте додавати згущене молоко, постійно збиваючи суміш. Коли вона по густоті стане схожа на сметану, потрібно додати какао.
  • Знову все акуратно змішайте на малих обертах міксера або взагалі ложкою, і збирайте торт.

  • На велике блюдо кладіть коржі, щедро промащуючи їх кремом. Верхній шар можна не покривати їм, а полити розтопленим в мікрохвильовці шоколадом. Їм же можна обробити боки торта.
  • І ось Прага готова. Пишна, повітряна, дуже шоколадна. Готується торт, як ви самі переконалися, дуже просто і швидко.

    Відмінний рецепт для початківців кулінарів і працюючих господинь. А результат — не гірше, ніж в кондитерській!

    Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!