Рецепти консервування квасолі

Рецепти консервування квасолі

Рецепти консервування квасолі

Для консервування червоної квасолі необхідно: червона квасоля, сіль. Квасоля перебирається і миється, заливається водою і залишається на ніч. Вона повинна постояти не менше п’яти годин.

Ця вода зливається, і квасоля заливається новою. Тепер квасоля необхідно поставити варити, помішуючи іноді.

Далі консервування квасолі відбувається так: варіння повинна відбуватися при сильному кипінні. У самому кінці варіння можна додати спеції за смаком. Якщо квасоля м’яка настільки, що перерізується ложкою, то вона готова.

Банки і кришки миються і стерилізуються. Далі квасоля кладеться в банки і заливається рідиною, в якій варилася. Заливати потрібно так, щоб шийки банок були вільними десь на 1 см.

Або трошки більше.

Далі, щоб рецепти консервування квасолі зробити правильно, банки кип’ятяться на водяній бані. У велику каструлю лягає рушник або згорнута в декілька шарів тканину, ставляться банки і заливаються окропом. Пастеризуються так: 15 хвилин — півлітрові, 30 хвилин — літрові.

Закочуються кришками. Можна приготувати і білу квасолю в томаті.

Щоб консервована продукція вийшла не твердою і розвареної, квасоля потрібно варити уважно, постійно помішуючи. Морква ріжеться соломкою і смажиться під кришкою. Лук ріжеться (як кому подобається) і також смажиться під кришкою, але окремо від морквини.

Береться велика каструля, куди складаються і квасоля, і морква, і цибуля. Додається томат (соус або паста), сіль і цукор. Вариться на середньому вогні від 30 хвилин до години (залежно від кількості), постійно потрібно заважати.

Наприкінці варіння додається оцет.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!