Рецепти: Салат «Цезар» з курячою грудкою

Рецепти: Салат «Цезар» з курячою грудкою

Рецепти: Салат «Цезар» з курячою грудкою

Підготовка курячого філе для салату «Цезар» з курячою грудкою

Курячу грудинку маринуємо в лимонному соці, мелконарезанного часнику, солі, перці і готуємо в духовці. Готове філе охолоджуємо і нарізаємо тонкими длінннимі скибочками.

Приготування соусу для салату «Цезар» з курячою грудкою

Часник, жовток, анчоуси, сир (частина), оливкова олія і Вустерський соус перемішуємо вінчиком до отримання однорідної маси.

Подача і сервіровка салату «Цезар» з курячою грудкою

Листя салату довільно нариваємо і змішуємо з отриманим соусом. Нарізаємо дрібним кубиком хліб і обсмажуємо його до рум’яної скоринки на олії. На біле блюдо пірамідкою викладаємо салат, зверху на ньому розміщуємо курку. Помідори, нарізані витонченими часточками, викладаємо по колу тарілки. Додаємо в салат "Цезар" сухарики і тонкі пластинки пармезану.

В якості декору використовуємо ароматну зелень базиліка.

Приготування салату «Цезар» з курячою грудкою

1. Головний секрет салату полягає в соусі — саме з ним люблять експериментувати кухаря. А вдалі знахідки становлять предмет особливої ​​гордості професіоналів і дуже ретельно охороняються від сторонніх. Секрет же Цезаря Кардіні полягав у тому, що яйця для заправки потрібно було спочатку відварити в окропі (але без кипіння!) В Протягом хвилини, потім охолодити (10-15 хвилин) і вже використовувати за призначенням.

Після такої процедури, яйця набували цікаві властивості, які передавали і соусу.

До речі, брат Цезаря Кардіні Алексу Кардини перший додав в заправку анчоуси.

2. Зі смаком соусу добре гармонують будь пряні трави (сушені або свіжі), але найкращий результат дає поєднання базиліка і естрагону.

Ще рецепти салату «Цезар»

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!