Рецепти салатів для святкового столу

Рецепти салатів для святкового столу

Рецепти салатів для святкового столу

Салати по праву вважаються одними з найпопулярніших і вельми смачних страв в будь-якій кухні, завдяки тому, що вони прості у приготуванні. В арсеналі будь-якої господині завжди знайдеться кілька смачних рецептів, які вона любить і вміє готувати. Салати мають і саме універсальне застосування – вони можуть бути повсякденними, і ними можна прикрасити святковий стіл за будь-що. Салати – справжня комора вітамінів і корисних речовин.

Вони незамінні при дієтичному харчуванні. Вітамінну користь салатів ми особливо відчуваємо в зимовий період: коли за вікном зимова холоднеча, так приємно на своєму столі мати маленький шматочок цього літа!

Про користь салатів говорить і думка фахівців-дієтологів. Вони вважають, що якщо людина активно використовує в своєму раціоні салати, то його харчування правильне і збалансоване.

Чому так важливо мистецтво приготування салатів в наш час? Людина давно прагне відмовитися від неправильного способу життя і перейти до здорового харчування. Люди ретельно стежать за якістю продуктів та їх сполучуваністю. Деякі з нас дуже намагаються дотримуватися вагової норми і рахувати калорії.

Будь салат з овочів – їжа низькокалорійна. Саме тому ми намагаємося використовувати салат при найменшій можливості – в повсякденному меню або за святковим столом. Все це для того, щоб збалансувати важку і легку їжу і не перевантажувати шлунок.

Ще необхідно пам’ятати, що естетичний вигляд будь-якому салату додадуть дрібно нарізані овочі. Якщо інгредієнти нарізані великими шматками, салат втратить і в зовнішньому вигляді, і за смаковими якостями. Він погано просочиться.

У салат додають різні спеції – тут важливо не переборщити. Якщо в салаті занадто багато спецій – основні компоненти просто загубляться. Їх смак заб’ється ароматом приправ і страва вийде не смачним.

Незамінними в раціоні будь-якої людини вважаються овочі. Це справжня скарбниця вітамінів і корисних речовин. Кожен з нас охоче вживає овочі у вареному або сирому вигляді, це дуже корисно і смачно. Ми найбільш часто використовуємо їх у вигляді салату, але можемо подавати і як гарнір. Комори вітаміну А вважається моркву.

Вітамін С міститься в капусті і лимоні.

Чим ще зручний в меню салат? Його можна створити буквально з повітря, — тобто з мінімального набору продуктів. Тому сміливо вибирайте рецепт і читайте. До того ж кожен рецепт в цьому розділі має не тільки фотографію кінцевого результату, але і покрокову інструкцію процесу приготування.

Проявіть свою творчу кмітливість, і ви побачите приголомшливий результат, який негайно відзначать всі ваші близькі та друзі.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!