Рецепти салатів з баклажанів на зиму

Рецепти салатів з баклажанів на зиму

Рецепти салатів з баклажанів взимку

Рецепт Салат з баклажанів "Тещин язик"

Інгредієнти:

  • 4 кг баклажанів
  • 2,5 кг помідорів
  • 2 кг болгарського перцю
  • 20 зуб. часнику
  • 1 стручок гострого перцю
  • 1,5 ст. цукру
  • 3 ст. л. солі з гіркою
  • 1,5 ст. рослинної олії
  • 1 ст. оцту 9%
  • Спосіб приготування:

    1. Баклажани вимити і відрізати плодоніжки.
    2. Нарізати баклажани кружечками, потім навпіл.
    3. Присипати баклажани сіллю і залишити на 30 хвилин.
  • Потім промити холодною водою.
  • Болгарський і гострий перець вимити і вичистити від насіння.
  • Часник розібрати на зубки і очистити.
  • Помідори надрізати хрест на хрест, потім ошпарити окропом.
  • Опустити гарячі помідори в холодну воду.
  • Акуратно зняти шкірку з помідорів і розрізати їх на часточки.
  • Пропустити через м’ясорубку помідори, перці і часник.
  • Додати в томатний соус сіль, цукор, УКСу і рослинне масло.
  • Залити соусом баклажани, довести до кипіння і постійно помішуючи варити салат близько 30 хвилин.
  • Розкласти салат по стерилізованих кришками і відразу Закаєв.
  • Салат "Тещин язик" добре зберігається в умовах квартири, при температурі не вище 25 градусів.
  • Рецепт Салат з баклажанами "Південний берег"

    Інгредієнти:

    • 6 кг баклажанів
    • 1 кг червоного болгарського перцю
    • 2 шт. великих помідори (рожеві або помаранчеві сорти)
  • 1 стручок гострого або гіркого перцю
  • 10 зуб. часнику
  • 1 ст. л. сушеного базиліка
  • 0,5 ст. оцту 9%
  • 1,5 ст. рослинної олії
  • 2 ст. л. солі
  • 1 ст. цукру
  • Спосіб приготування:

    1. Баклажани вимити й нарізати великими кружечками.
    2. Злегка присипати кружечки баклажан сіллю і залишити на 20-30 хвилин.
    3. Потім сполосніть водою і обсушити серветками.
  • Обсмажити баклажани на олії до напівготовності.
  • Болгарський перець вимити і очистити від насіння.
  • Подрібнити перець самими мелкмі кубиками.
  • Помідори нарізати часточками.
  • Гіркий перець вичистити від насіння і нарізати кільцями.
  • Подрібнити блендером помідори, гіркий перець і часник.
  • Змішати помідорну масу з перцем.
  • Влити в соус залишки від смаження рослинного масла і оцет, всипати сіль і цукор.
  • Поставити соус на плиту довести до кипіння.
  • Викласти смажені баклажани в соус і згасити в ньому 5-7 хвилин. Додати базилік і перемішати. 
  • Банки простерилізувати.
  • Наповнити стерилізовані банки кружечками баклажанів, зверху залити соусом.
  • Салат Зака ​​і укутати до остигання.
  • Прибрати салат на зберігання в прохолодне місце.

    Рецепт Соте з баклажанів на зиму

    Інгредієнти:

    • 1 кг баклажанів
    • 0,5 кг помідорів
    • 3-4 різнокольорових богарскіх перців
    • 4 шт. ріпчастої цибулі
    • 1,5 ст. л. солі
  • 3 ст. л. цукру
  • 0,5 ст. рослинної олії
  • 50 мл оцту 9%
  • зелень петрушки
  • Спосіб приготування:

    1. Овочі вимити і нарізати великими кубиками.
    2. Зелень порубати дрібно.
  • Посолити і додати цукор, рослинна олія і оцет. Перемішати і довести до кипіння.
  • Варити соте близько 40 хвилин.
  • Потім влити оцет і варити 2-3 хвилини.
  • Банки простерилізувати і наповнити салатом.
  • Банки Зака ​​кришками і остудити.
  • З цього коллічестка виходить 1,5-2 л салату. Зберігати соте в прохолодному місці.
  • Рецепт Лечо з баклажанів

    Інгредієнти:

    • 4 кг баклажанів
    • 2 кг помідорів
    • 1 кг червоного або зеленого болгарського перцю
    • 1 кг ріпчастої цибулі
    • 2 ст. рослинної олії
  • 5 зуб. часнику
  • 0,5 ст. оцту 9%
  • 4 ст. л. солі
  • 1 ст. цукру
  • Спосіб приготування:

    1. Баклажани вимити й нарізати кубиками.
    2. Моркву натерти на крупній тертці.
    3. Часник дрібно нарізати.
    4. Гіркий перець вимити і вичистити від насіння.
    5. Помідори нарізати часточками.
  • Пропустити через м’ясорубку перець і помідори.
  • Лук очистити і нарізати півкільцями.
  • Болгарський перець вимити, очистити від насіння і нарізати великою соломкою.
  • Викласти всі підготовлені овочі в велику каструлю, додати інші інгредієнти і перемішати.
  • Варити лечо близько години.
  • Банки промити водою з содою, простерилізувати і наповнити салатом.
  • Банки з салатом відразу Зака, Первернуть і укутати до повного охолодження.
  • Прибрати салат на зберігання в прохолодне місце. 
  • Рецепт Салат з баклажанів з-турецьки

    Інгредієнти:

    • 2 кг баклажанів
    • 2 кг помідорів
  • 1 кг червоного болгарського перцю
  • 1 кг ріпчастої цибулі
  • 1 стручок червоного гострого перцю
  • 3 ст. рослинної олії
  • 2 ст. л. солі
  • 3 ст. л. цукру
  • Спосіб приготування:

    1. Подрібнити всі овочі как вам більше подобається. Можна великими кубиками, а можна токой соломкою. На смак салату нарізка ніяк не впливає.
    2. Викласти овочі в каструлю і залити рослинним маслом.
    3. Залишити овочі на годину просочуватися.
  • Потім всипати в салат сіль і цукор.
  • Перемішати і варити салат близько 40 хвилин.
  • Банки простерилізувати і наповнити салатом по-турецьки.
  • Салат потрібно укутати і дати йому охолонути не менше 8 годин.
  • Можна зберігати при кімнатній температурі. Подавати як закуску або використовувати як заправку для супів, щей і солянок.
  • Хочете приготувати незвичайну заготовку на зиму з баклажанів? Рекомендую подивитися відео рецепт нижче.

    Відео рецепт "Баклажани мариновані як гриби" 

    Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!