Риба в мультиварці

Риба в мультиварці

Риба в мультиварці

Свободу від кухні надає мультиварка, а риба збагачує наш організм йодом, вітамінами і легкою їжею. Поєднавши два в одному, ми отримуємо смачну рибу в мультиварки за досить короткий термін при мінімумі зусиль. Дуже важливою особливістю приготування рибки в мультиварці є те, що готувати її можна без краплі олії: на пару, в рукаві або власному соку.

У цьому випадку страва буде трохи більш дієтичним і корисним. Рибку в цьому кухаря-універсалі нескладно приготувати на «випічці» як свинину. на «гасінні» під соусом бешамель як кролика і т.д. Крім соусів, для більш ніжною «риб’ячої» структури в блюдо можна додати сметану, а при любові до майонезу покласти і його.

Рецепт риби в мультиварки був вибраний мною безпосередньо перед самим приготуванням, заздалегідь нічого не планувалося. Тому прошу не судити мене дуже строго, мої дорогі читачі. Для зручності приготування страв зі свіжої риби її потрібно почистити, відокремити кістки від м’якоті, обробити на порційні філейкі.

Заморожену рибу або філе спочатку розморожують, а тільки потім знімають з неї луску або, якщо шкірочка груба, рвана, то викидають і її. Пропонований рецепт приготування можна використовувати при готуванні другої страви без гарніру, так як риба у готовому вигляді виходить досить ситна.

Інгредієнти до рецепту риби в мультиварці:

  • сметана — 100 г;
  • приправа для риби або суміш перців;
  • сушена чи свіжа зелень;
  • сіль.
  • Рецепт риби в мультиварці:

    1. Очищаємо цибулини, кришимо їх півкільцями, посипаємо зеленню, перемішуємо.

    2. Потім оброблене філе ріжемо великими пластами, лимон — часточками.

    3. У контейнер складаємо рибні скибочки, посипаємо спеціями, солимо, поливаємо соком лимона з половини одержані шматочків. Перемішуємо і залишаємо для маринування хоча б на 10 хвилин.

    4. Для приготування соусу трьом на тертці сир.

    5. В окремому посуді змішуємо сметану, майонез, сир і воду. Води додаємо стільки, щоб соус по густоті був як тісто на млинці.

    6. Потім по дну мультіварочной каструльки розкладаємо цибулю.

    7. Зверху кладемо рибку та лимонні дольки.

    8. Заливаємо шари підготовленим соусом, закриваємо кришку.

    9. Готуємо на вибраному режимі — «плов», «випічка» або «суп» — Протягом 30 хвилин (приблизно). Точний час визначаємо самостійно залежно від товщини стейків і виду риби.

    10. Після закінчення приготування після сигналу, виймаємо горщик, перекладаємо готову рибку на тарілки і подаємо до столу як самостійне блюдо, з вінегретом. картопляними котлетами і т.п.

    Дане рибну страву можна урізноманітнити, додавши, крім усього перерахованого, свіжі помідори, кабачки і т.п.

    Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!