Салат з болгарського перцю на зиму

Салат з болгарського перцю на зиму

Салат з болгарського перцю на зиму

Приємно відкрити баночку смачного салату, покласти його в салатник, або відразу в тарілку, і відразу їсти. Для цього потрібно витратити трохи часу на консервування та потім насолоджуватися. Цей салат створений за мотивами "Лечо", Але крім солодких перців і томатів в нього я додаю цибулю, а іноді ще й морквину.

Так, ще дрібно нарізаю перці.

Інгредієнти:

  • перець солодкий — 2 кг .;
  • помідори — 1 кг .;
  • цибуля — 300 гр .;
  • часник — 2 середніх зубки .;
  • сіль — 2 ст. ложки;
  • цукор — 4 ст. ложки;
  • масло рослинне — 5 ст. ложок;
  • оцет столовий 9% — 2ст.ложкі.
  • Для цього салату краще взяти "м’ясисті" перці і помідори послаще. Для гостроти можна додати зовсім трохи-трохи гіркого перцю, або замінити частину солодкого на перець "ратунда"

    Приготування:

    1. Помідори подрібнити (натерти на тертці, подрібнити у блендері або в м’ясорубці). Вийде близько 800 гр. томата.

    2. Лук очистити і нарізати півкільцями.

    3. М’якоть перців нарізати як для салату (щоб потім зручно було їсти).

    4. Скласти все в каструлю, додати сіль (2 ст. Ложки без гірки) і цукор. закип’ятити. Варити на середньому вогні 20 хвилин.

    5. Додати масло, подрібнений часник і оцет. Спробувати, можливо потрібно досолити або додати цукор. Кип’ятити 5 хвилин.

    6. Наповнити стерильні банки. Закатати банки стерильними кришками, перевернути і тепло укутати.

    Із зазначеної кількості продуктів вийде 2,5 літра салату.

    Смачного!

    Питання задавайте в коментарях.

    Рецепт від Олі

    Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!