Салат з буряком, чорносливом і волоським горіхом

Салат з буряком, чорносливом і волоським горіхом

Салат з буряком, чорносливом і волоським горіхом

Один з найбільш доступних відповідей на питання, як забезпечити себе і своє сімейство вітамінами в зимовий період, який в наших широтах може тягнутися до півроку — це приготувати салат з буряком і горіхами. А вже який — солодкий або солоний, з часничком або з медом — вибирати вам!

Простий салат з буряка з горіхами

Інгредієнти:

  • буряк — 1 кг;
  • чорнослив — 300 г;
  • горіхи волоські — 200 г;
  • часник — 4 зубки;
  • майонез — 100 г;
  • сіль, перець чорний мелений — за смаком.
  • Приготування

    Варений буряк чистимо і натираємо на крупній тертці. Злегка обсмажені (для посилення аромату) на сухій сковорідці горіхи рубаємо ножем в крихту. Чорнослив промиваємо і заливаємо на пару хвилин окропом, після нарізаємо невеликими шматочками. Змішуємо буряк, чорнослив і горіхи. Заправляємо салат пропущеним через прес часником і майонезом.

    Солимо, перчимо. Розкладаємо по креманкам і подаємо до столу.

    Салат «Вітамінний» — буряк з волоським горіхом, яблуком і чорносливом

    Інгредієнти:

    • буряк — 1 шт .;
    • яблуко зелене — 1 шт .;
    • чорнослив — 5 шт .;
    • родзинки — 1 ст. ложка;
  • горіхи волоські — 1/3 ст .;
  • сметана — 2 ст. ложки.
  • Приготування

    Сиру очищену буряк шаткуємо в тоненьку соломку. Також нарізаємо яблуко без шкірки. Додаємо запарений в окропі родзинки, шматочки чорносливу і рубані горіхи.

    Заправляємо салат сметаною і тут же споживаємо, щоб не розгубити жодного Вітамінчиків.

    Салат «Десертний» з буряка з сухофруктами

    Інгредієнти:

    • буряк — 500 г;
    • чорнослив — 200 г;
    • фініки — 6 шт .;
    • родзинки — 1/4 ст .;
    • фундук — 1/4 ст .;
  • горіхи волоські — 1/4 ст .;
  • мед — 3 ст. ложки;
  • сік лимона — 1 ст. ложка.
  • Приготування

    Родзинки і чорнослив на кілька хвилин заливаємо окропом. Після того, як сухофрукти трохи разбухнут, відкидаємо їх на друшляк і промаківаем паперовим рушником. Чорнослив, як і фініки, нарізаємо невеликими шматочками.

    Підсушені на сковорідці горіхи пропускаємо через м’ясорубку. Попередньо відварену буряк тремо на крупній тертці. Змішуємо всі складові салату і заправляємо медом з лимонним соком.

    Салат з буряком, куркою, горіхами і чорносливом

    Інгредієнти:

    • буряк — 1 шт .;
    • філе курки — 150 г;
    • яблуко зелене — 1 шт .;
  • чорнослив — 10 шт .;
  • горіхи волоські — 1/3 ст .;
  • йогурт — 5 ст. ложок;
  • сіль, перець чорний мелений — за смаком.
  • Приготування

    Відварену в підсоленій воді курячу грудку нарізаємо невеликими кубиками. Варений буряк і очищене від шкірки яблуко кришимо тонкою соломкою. Яблуко, щоб не потемніло, скроплюємо лимонним соком. Дрібними шматочками нарізаємо половину чорносливу та рубаємо ножем горіхи.

    З йогурту готуємо заправку для салату, додавши до нього чорнослив, горіхи, сіль і перець.

    Викладаємо шарами, кожен промащуючи заправкою: курку, яблуко і буряк. Зверху прикрашаємо половинками чорносливу і зеленню. Наполягаємо в холодильнику не менше півгодини, і подаємо до столу ще одну варіацію на тему «Королівського салату».

    Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!