Салат з кальмарів

Салат з кальмарів

Салат з кальмарів

На мою думку, одним з найсмачніших морепродуктів по праву можна зазвати кальмарів.

Існує безліч хороших рецептів їх приготування, як то фаршировані кальмари або запечені кальмари з сиром, проте всі вони займають багато часу, і з цього сьогодні було вирішено приготувати салат. Смачно і просто.

За великим рахунком салат з кальмарів досить простий і зазвичай складається з чотирьох інгредієнтів: кальмар, цибуля, яйця, майонез. Однак я ще додаю сир фетакса — по моєму, так виходить більш багатий смак або простіше кажучи смачніше.

Для початку кальмарів треба очистити — уважно випатрати і зняти зовнішню оболонку. Легше це зробити якщо тушку кальмара попередньо обдати окропом.

Після ретельного очищення кальмар вариться в підсоленій воді — доводите до кипіння і ще 5 хвилин після закипання. В цей же час варяться яйця, 2 -3 штуки.

Далі все просто:

Тушки кальмарів нарізаються соломкою. Товщина соломки справа смаку — я люблю товстіший, особливо якщо кальмари вдалі, не гумові.

Складаємо то що вийшло в зручну ємність

Як можна дрібніше режим цибулю, приблизно 2 середніх цибулини

Обшпарюємо цибулю окропом, щоб пропала різкість і складаємо до кальмарів.

Зверху натираємо яйця

Потім сир фетаксу

До речі про сир: перший раз я купив його виробництва хохланд, ось у такій пачці. Треба сказати він трохи дивний для бринзаобразних сирів — що то середнє між звичайною фетакі і плавленим сиром. Однак досить смачний і дуже зручний для салату тому краще ріжеться і треться.

Додаємо трохи майонезу і ретельно перемішуємо. Власне салат готовий. Але є недолік виглядає досить нудно, хоча і дуже смачно.

У центр гіркою викладаєте салат (розмір гірки за смаком). Нарізуєте скибочками помідори і розкладає по колу. Прикрашаєте маслинами без кісточок, трохи зелені і можна нести до столу!

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!