Салат з пекінської капусти і свіжих (сирих) печериць

Салат з пекінської капусти і свіжих (сирих) печериць

Салат з пекінської капусти і свіжих (сирих) печериць

Це смачний і недорогий салат, швидко готується, без майонезу. Легкий салат на швидку руку.

Інгредієнти на 2 порції:

  • печериці — 100гр .;
  • огірок свіжий — 100гр .;
  • цибуля — 50 гр .;
  • морква — 100гр .;
  • яблуко — 100гр .;
  • капуста пекінська — 300гр .;
  • сіль; для соусу:
  • масло рослинне 150мл .;
  • мед 1ст. ложка
  • гірчиця — 1,5 ч.ложки;
  • паприка мелена — 1 ч. л.
  • сік лимона — 2 ст. ложки;
  • сіль, перець чорний мелений.
  • змішуємо 100 мл. масла і всі інші інгредієнти, збиваємо вінчиком (вручну) до отримання густого соусу (хвилин 3-5), додаємо решту масла і знову збиваємо 2 хвилини. Сіль і перець покласти за смаком. Я кладу 0,5 ч. л. солі.

    Печериці помити гарячою водою і зняти з шапочок верхній шар. Він легко знімається, якщо потягнути його від ніжки догори шапочки.

    Гриби нарізати тонкими шматочками.

    Нарізати огірок, цибулю, капусту. Морква і яблуко натерти на крупній тертці. Перемішати овочі з грибами, трохи посолити.

    На дно тарілки покласти ложку соусу і трохи розмазати. Викласти гіркою салат і полити зверху соусом.

    Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!