Салат з селери і моркви заправляють білим хроном 6

Салат з селери і моркви заправляють білим хроном 6

Салат з селери і моркви заправляють білим хроном 6

Черкаска Оксана Кривоніс. пригощає своїх гостей оригінальним салатом із селери та моркви, заправлений білим гострим хріном.

"Цей рецепт мені дали колеги на роботі, — розповідає господиня. — Правда, я його трохи змінила на свій смак. Тепер часто готую, адже його можна вживати і в період посту".

Оксана чистить коріння селери і моркву. Потім подрібнює овочі в комбайні.

"Можна ще додати топінамбур, тоді салат буде солодше на смак", — Радить жінка.

Наступний інгредієнт — зелені яблука "Симиренка", Які також необхідно обробити в комбайні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ. Пюре із селери — найкращий гарнір після новорічних застіль

Всю суміш вона переводить в салатницю і щедро поливає соком лимона.

"Якщо ви не хочете їсти чорні яблука в салаті — це потрібно зробити якомога швидше", — Посміхається господиня.

Далі вона готує заправку до салату. Для цього бере 2 зубчики часнику, 1 чайну ложку натертого імбиру і 2-3 столові ложки білого гострого хрону. Все це заливає кукурудзяною олією.

"Взагалі-то за рецептом заправляти треба майонезом, або сметаною, — зазначає Черкаска. — Але якщо ви дотримуєтеся посту, то з соняшниковою олією — найкращий варіант. Особисто мені дуже подобається".

Салат потрібно на деякий час поставити в холодильник, і приймати через 3-5 годин.

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть комбінацію клавіш Alt + A

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!