Салат з селерою і куркою

Салат з селерою і куркою

Салат з селерою і куркою

Салати, що містять такі компоненти як селера і відварене куряче м’ясо, вельми підходять для дієтичного харчування. Селера — продукт з негативною калорійністю, (це означає, що на перетравлення цього продукту йде більше калорій, ніж організм отримує від його вживання). Цей ароматний коренеплід містить грубі волокна і корисні сполуки калію.

Куряче м’ясо — легкоусваиваемий дієтичний продукт (зрозуміло, краще використовувати грудки).

Рецепт салату з селерою, куркою і оливками

Інгредієнти:

  • куряче філе відварне — 400 г;
  • цибуля ріпчаста червоний — 1 шт .;
  • оливки без кісточок (темні або світлі) — 20 шт .;
  • селера — 200 г;
  • перець червоний солодкий — 2 шт .;
  • яблуко зелене кисло-солодке — 1-2 шт .;
  • часник — 2 часточки;
  • зелень (базилік, кінза, петрушка);
  • оливкова олія — ​​5 ст. ложок;
  • оцет натуральний виноградний світлий 3-5% — 2 ч. ложки.
  • Приготування

    Відварене куряче м’ясо наріжемо невеликими кубиками. Очистимо цибулю і наріжемо його чверть кільцями. Селера натремо на середній тертці.

    Червоний перець наріжемо соломкою короткою, а оливки — кружальцями або навпіл уздовж кожну. Змішаємо всі компоненти в салатниці, додамо продавлений часник, рубану зелень і в останню чергу (щоб не встигло потемніти) — яблуко, нарізане дрібними кубиками. Заправимо салат заливанням з суміші оливкової олії з оцтом.

    Всі перемішаємо.

    Салат з куркою, селерою і ананасом

    Інгредієнти:

    • куряче філе відварне — 300 г;
    • ананас (можна консервований) — 300 г;
    • селера — 150 г;
    • часник — 2 зубчики;
  • червоний перець гострий — 1 шт .;
  • зелень петрушки і коріандру;
  • олія оливкова — 5 ст. ложок;
  • сік лайма — 1-2 ст. ложки.
  • Приготування

    Наріжемо куряче філе невеликими кубиками, а ананас брусочками. Селера натремо на крупній тертці. Нарубаємо зелень.

    Всі змішаємо в салатниці, додамо продавлений часник. Приправимо гострим перцем за смаком. Поллємо заправкою з соку лайма і оливкового масла.

    Салат з виноградом, куркою і селерою

    • відварене куряче м’ясо — 300 г;
  • селера — 150 г;
  • виноград світлий столовий з щільними ягодами і маленькими кісточками — 1 Гронке середнього розміру;
  • йогурт класичний натуральний без добавок — 200 мл;
  • часник — 2 зубчики;
  • зелень петрушки, кінзи і базиліка;
  • перець червоний гострий.
  • Приготування

    Куряче м’ясо наріжемо невеликими кубиками, селеру натремо на тертці. Ягоди винограду обірвемо з Гронке (ягоди використовуємо цілими). Зелень порубати.

    Всі змішаємо в салатниці, приправимо гострим перцем і продавлені часником. Заправимо салат йогуртом. Смачний салат з куркою і виноградом готовий!

    Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!