Салат з тунцем і овочами

Салат з тунцем і овочами

Салат з тунцем і овочами

На кожному святковому столі обов’язково присутні салати. Воно й не дивно, адже з нескладного набору продуктів можна приготувати оригінальні частування, при цьому, змінивши пару компонентів, ми вже отримуємо нове блюдо. Салати бувають м’ясні, овочеві, рибні.

Сьогодні ми вам розповімо про приготування овочевих салатів з тунцем.

Салат з тунцем, яйцем і овочами

Інгредієнти:

  • яйця — 1 шт .;
  • помідори черрі — 5 шт .;
  • огірок — 1 шт .;
  • зелена цибуля — 1-2 пір’їнки;
  • лимонний сік — 1 ст. ложка;
  • листя салату — 4 шт .;
  • насіння кунжуту — 0,5 ч. ложки;
  • цукор — 0,5 ч. ложки;
  • сіль, чорний мелений перець — за смаком;
  • оливкова олія — ​​20 г;
  • гірчиця — 1 ч. ложка;
  • консервований тунець — 1 баночка.
  • Приготування

    Варене яйце чистимо і ріжемо на 4 частини. Овочі миємо й нарізаємо: помідори черрі — навпіл, огірки — полукружочкамі, зелена цибуля дрібно кришимо. Листя салату рвемо руками на невеликі шматочки. Готуємо заправку: з’єднуємо масло, лимонний сік, сіль, цукор, перець, гірчицю і вимішуємо.

    У салатник викладаємо овочі, зверху — тунець і яйце, посипаємо кунжутом і заливаємо заправкою. Легкий оригінальний салат готовий!

    Салат з тунцем і огірком

    Інгредієнти:

    • тунець консервований — 1 баночка;
    • зелень петрушки — 80 г;
    • огірок середньої величини — 2 шт .;
    • перець болгарський — 0,5 шт .;
  • листя салату — 2 шт .;
  • сік лимона — 1 ч. ложка;
  • оливкова олія — ​​1 ст. ложка;
  • сіль — за смаком.
  • Приготування

    З тунця зливаємо рідину і розминаємо виделкою рибу. Огірок нарізаємо полукружкамі, перець — півкільцями. При бажанні можна додати і цілий перець, але важливо, щоб він не перебивав смаку інших компонентів.

    Листя салату рвемо руками. Всі інгредієнти змішуємо і заправляємо сумішшю лимонного соку з маслом.

    Салат з грибами і тунцем

    • тунець — 1 баночка;
    • яйця — 2 шт .;
    • рис — 100 г;
    • печериці — 200 г;
  • цибулина невелика — 1 шт .;
  • майонез — 170 г.
  • Приготування

    Яйця, рис відварюємо в підсоленій воді. Печериці обсмажуємо з цибулею. Глибокий салатник застилаем харчовою плівкою і викладаємо інгредієнти шарами, промащуючи кожен шар майонезом, в такій черговості: половина рису, гриби, яйця (натерті на крупній тертці), тунець, друга половина рису.

    Тепер салатник акуратно перевертаємо на плоске блюдо, а плівку знімаємо. Готовий салат можна прикрасити часточками помідора, огірка або за вашим бажанням. Прибираємо салат просочуватися в холодильник мінімум на годину.

    Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!