Салати з мовою.

Салати з мовою.

Салати з мовою.

Салати з мовою.

Мова, яловичий, телячий, рідше свинячий використовують для приготування страв. Страви з мовою смачні та поживні.

Для того щоб мова приготувати, потрібно його промити, потім покласти в холодну воду, посолити і варити протягом 2 — 2,5 годин.

Потім додати спеції і варити ще 15 хвилин. Охолодити і зняти шкіру.

З мови можна приготувати багато смачних страв і закусок.

На святковому столі мову може зайняти гідне місце.

Салат з мовою і картоплею.

Інгредієнти: язик яловичий 500 г, картопля 3 шт, морква 2 шт, огірки солоні 1 шт, масло рослинне 80 г, оцет 2 столові ложки, селера (корінь) 30 г, яйце 1 шт, сіль, перець, зелень.

Морква, картопля, селера очистіть, зваріть в підсоленій воді, остудіть і наріжте кубиками.

Солоні огірки так само наріжте кубиками.

Всі підготовлені овочі заправте сумішшю оцту і рослинного масла, додайте сіль, мелений чорний перець, все перемішайте.

Мова відваріть зі спеціями, очистіть від шкіри, наріжте тонкими скибочками і укладіть по краях тарілки.

У центр викладіть приготований овочевий салат.

Готовий салат прикрасьте вареним яйцем, зеленню петрушки.

Салат з мовою і селерою.

Інгредієнти: язик яловичий 300 г, корінь селери 150 г, огірки солоні 1 шт, масло рослинне 3 столові ложки, оцет 2 столові ложки, яйця 1 шт, сіль, перець, зелень, спеції.

Мова відварити в підсоленій воді зі спеціями. Варений корінь селери, солоні огірки наріжте кубиками.

Приготовані продукти змішайте, додайте сіль, перець, заправте сумішшю рослинного масла з оцтом.

Готовий салат прикрасьте зеленню, подрібненим вареним яйцем.

Салат з мовою і яблуками.

Інгредієнти: мова 500 г, яблука 2 -3 шт, картопля 2 -3 шт, майонез 200 г, морква 2 шт, яйця 6 шт, перець, зелень.

Варений і очищений мову, варені яйця, варену моркву і варену картоплю, свіжі таких солодких яблука наріжте скибочками, посоліть, поперчіть, додайте перець, майонез і все перемішайте.

Прикрасьте дрібно нарізаною зеленню, скибочками вареного яйця, моркви.

Салат з мовою і сиром.

Інгредієнти: язик яловичий відварний 500 г, сир твердих сортів 100 г, солодкий перець 1 шт, яйця 3 шт, огірочки мариновані 4 — 5 шт, волоські горіхи очищені 50 г, цибуля червоний 1 шт, картопля 3 шт, сіль, майонез.

Відварний язик, солодкий перець, мариновані огірки, відварений в мундирах і очищений, охолоджений картоплю наріжте кубиками або невеликими брусочками.

Червоний цибулю наріжте тонкими кільцями або півкільцями.

Яйця відваріть, очистіть і натріть на великій тертці.

Сир натріть на великій тертці.

Волоські горіхи обсмажте на сухій сковороді.

Всі підготовлені продукти викладайте шарами в наступному порядку:

1- картоплю.

2- червоний лук.

3- половина підготовленого мови.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!