Секрети приготування смачних і корисних каш для дітей

Секрети приготування смачних і корисних каш для дітей

Секрети приготування смачних і корисних каш для дітей

Взагалі-то я не планувала на цьому блозі стосуватися кулінарної теми, але сьогодні настрій напівсвятковий (завтра Песах), тому сильно концептуальні питання обговорювати не хочеться, а хочеться поділитися з вами своїми думками про те, як зі звичайної каші зробити смачний, корисний і поживний сніданок для дитини.

Що представляє з себе звичайна каша?

Крупа (вівсянка, рис, пшоно і т.д. манної ми оголосили бойкот. Їй вже нічим не допомогти :) Хоча якщо вам подобається манна каша, її теж можна готувати на сніданок, важливо не зловживати). Вода і / або молоко (дітям до року коров’яче молоко не рекомендується, потім — залежно від індивідуальної реакції, алергія може бути і після року). Сіль (досі не розумію, навіщо класти сіль у солодке за визначенням блюдо). І цукор (теж не найкорисніший продукт на світі).

Як же приготувати корисну кашу для дитини, та так, щоб він цю кашу наминав за обидві щоки (а в ідеалі, щоб цю ж кашу із задоволенням їли і всі інші члени сім’ї)?

Якщо на порядку денному вівсянка. проблем з крупою у нас немає, вівсянка вважається виключно корисним продуктом — до її складу входять складні вуглеводи, які заряджають організм енергією на цілий день. Також у вівсі міститься глюкан — речовина, що знижує в крові концентрацію "поганого" холестерину.

Якщо ви готуєте рисову кашу. краще використовувати коричневий рис

Ще одна корисна каша для вашого ранкового меню — пшоняна. Вона містить незамінні амінокислоти, вітаміни, мікроелементи, а також, як з’ясувалося, перешкоджає відкладенню жиру в організмі — від пшоняної каші не можна погладшати.

Гречка:

Я зупинилася на цих 4-х крупах, але якщо ви прагнете до ще більшого розмаїттям, можна розглянути як варіанти ячну, перлову і кукурудзяну каші

Ну от, з основою (крупами) розібралися, тепер кілька маленьких ідей, як зробити кашу ще більш смачною і корисною.

1)маленький шматочок вершкового масла

2) Сіль можна не класти взагалі.

3)каша, зварена на воді,

4)коричневий тростинний цукор. Він більш ароматний і менш солодкий, ніж білий, а також в ньому міститься безліч корисних мікроелементів.

Смачні добавки: що покласти в кашу замість цукру?

  • Банан — ідеальний фрукт. І корисний, і доступний, і солодкий. Його можуть їсти навіть початківці гурмани, в якості першого прикорму. Якщо банан досить стиглий, його можна просто розім’яти виделкою і додати пюре в готову кашу.
  • Можна натерти на тертці або дрібно порізати яблуко або грушу. Це додасть каші як смакоту, так і корисності.
  • Взимку і Летой одним кольором: сухофрукти (родзинки, курага, чорнослив)
  • Мигдальний паста:
  • Мед:
  • А знаєте, що навіть краще меду?
  • Кленовий сироп. Як увтерждают вчені, мінеральних речовин у ньому більше, а калорій менше. Тільки переконайтеся, що купуєте натуральний кленовий сироп (як, втім, і мед).

    Сподіваюся, що ці ідеї допоможуть вам оздоровити і урізноманітнити ранкове меню як молодших, так і старших членів сім’ї. А якщо у вас є свої оригінальні рецепти каш, я буду рада, якщо ви поділіться ними до коментарях.

    Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!