Щука в сметані — рецепт гарячого блюда і салату до нього

Щука в сметані - рецепт гарячого блюда і салату до нього

Щука в сметані — рецепт гарячого блюда і салату до нього

Сьогодні представляю свій спосіб приготування смачної річкової риби — щуки. Будемо смажити шматочки щуки в сметані, просто шалений смачно! А на гарнір до такої щуці приготуємо ще салатик з того, що є в холодильнику

Отже, для того, щоб посмажити щуку в сметані нам потрібна, власне сама щука, свіжа, потрошёная і добре промита, а також сметана середньої жирності (15%) і сіль за смаком. Щуку звільняємо від плавників, голови і хвоста (все це щастя складаємо в мішечок і використовуємо для приготування бульйону для рибної солянки). Тепер тушку риби ріжемо тонкими шматочками.

Сковорода на середньому вогні уже нагрілася.

Кожен шматочок щуки обвалюють у сметані і солимо за смаком. Викладаємо таким чином рибку на сковороду і смажимо вже на повільному вогні. Виходить навіть не жарение, а гасіння щуки в сметані і у власному соку.

Рибка готується швидко, приблизно хвилин за 10-15 (залежить від вашої печі).

А поки гаситься рибка можна підготувати смачний салат. У мене в холодильнику виявилося одне варене яйце, свіжі огірочки з маминого городу і зелень. Заправляти салат будемо сметаною.

Дрібним кубиком нарізаємо огірочки і яйце, додаємо дрібно нарубану зелень і заправляємо салат сметанкою. Інші кулінарні рецепти салатів можна подивитися на сайті за посиланням вище.

Тим часом щуку можна вже зняти з вогню. Красиво сервіруємо глибоке блюдо листям салату і викладаємо рибу. Щука тушкована в сметані виходить незвичайно соковитою і ніжною.

Смачного!

Коментувати Щука в сметані — рецепт гарячого блюда і салату до нього

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!