Шоколадні цукерки до свята можна приготувати і в домашніх умовах

Шоколадні цукерки до свята можна приготувати і в домашніх умовах

Шоколадні цукерки до свята можна приготувати і в домашніх умовах

Перший канал вирішив не залишатися осторонь від моди і з’ясував, що приготувати шоколадні цукерки цілком можливо і в домашніх умовах. Треба тільки знати деякі секрети. Їх вдалося вивідати у кондитера Марата Шамшедінова.

Перший канал вирішив не залишатися осторонь від моди і з’ясував, що приготувати шоколадні цукерки цілком можливо і в домашніх умовах. Треба тільки знати деякі секрети. Їх вдалося вивідати у кондитера Марата Шамшедінова.

Шоколад вважається одним з найпопулярніших подарунків до різних свят. Не менш цінним вважається подарунок, зроблений своїми руками. Ці дві умови, за словами кондитера, дуже легко об’єднати.

Марат Шамшедінов запропонував зробити кілька начинок. Для першої знадобляться марципан, курага і ром. Марципан — це подрібнений горіх мигдалю і цукрова пудра, — пояснив кондитер. "Він виходить таким липким за рахунок вмісту жиру в горіхах, кращим горіхом вважається мигдаль".

Коли марципан готовий, його потрібно злегка розламати і додати курагу, трохи алкоголю і перемішати.

Можна додати будь-які сухофрукти — чорнослив, родзинки, розповів кондитер. Поки начинка з марципану охолоджується, можна почати робити іншу начинку, на темному шоколаді. Для цього будуть потрібні темний шоколад і вершки.

Вершки 30-35-відсоткової жирності слід довести до кипіння, всипати туди шоколад і перемішати. Потім додати кукурудзяні пластівці і подрібнені шоколад, курагу і волоський горіх.

Не має значення, як нагрівати вершки з шоколадом — на водяній бані або в мікрохвильовці, головне, щоб шоколад не закипів, зазначив фахівець.

Марципанові начинки м’які, як пластилін, піддаються будь-якій формі, говорить кондитер. А шоколадну начинку слід пропустити через кондитерський мішок, щоб сформувати кульки невеликого розміру. Потім покрити кульки шоколадною глазур’ю.

Зверху можна присипати кокосовою стружкою або горішками, додав кондитер.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!