Шоколадний пиріг.

Шоколадний пиріг.

Шоколадний пиріг.

Цей пиріг справжня мрія для любителів шоколаду.

Ніжний, з вологою текстурою і шоколадною глазур’ю.

Такий шоколадний пиріг абсолютно неслащавий.

Пиріг готується трохи складніше шарлотки.

Панірувальні сухарі для обсипання форми.

Такого пирога легко вистачає на 4-5 чоловік.

Пиріг виходить каллорійно і дуже шоколадний, рідко хто може відразу з’їсти більше одного шматочка.

Якщо планується готувати на велику компанію, то для форми діаметром 26-30 см. Кількість інгредієнтів можна подвоїти.

Розраховуючи на дітей слід класти побільше цукру і трохи менше алкоголю, щоб пиріг був солодшим. Можна додати ванілін.

Дві плитки (200 гр.) Шоколаду покришити ножем і покласти разом з маслом у велику нержавіючу або скляний жаростійкий миску.

Перемішати до однорідної маси.

Зазвичай вистачає 100 мл вершків, але 20% вершків іноді потрібно трохи більше.

Глазур в результаті повинна бути ллється.

Витягнути пиріг з форми і розподілити по його поверхні глазур від центру до країв.

Вирівнювати глазур найзручніше плоскою лопаткою.

При бажанні на цьому етапі свіжу глазур можна посипати подрібненими горішками або кокосовою стружкою.

Залишити пиріг остигати при кімнатній температурі.

Найзручніше залишати на ніч, до ранку глазур захолоне.

Якщо пиріг прибирали в холодильник, то перед подачею його слід залишити на 40 хвилин-годину при кімнатній температурі, щоб він знову став пластичним.

Готовий шоколадний пиріг перед подачею порізати на порційні шматочки. Подавати можна з чаєм, кавою, вином, шампанським і коньяком.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!