Сирний рулет

Сирний рулет

Сирний рулет

Рецепт цього сирного рулету спочатку викликав у мене великий сумнів у можливості його приготування. Здавалося, що сир просто не витримає такої тривалої термічної обробки і згорить. Та й товщина його так само додавала сумнівів: пропекутся Чи всі ці витки фаршу і сиру.

Все виявилося на багато краще, ніж я очікувала. Рулет вийшов смачний, соковитий, ніжний. Добре зарум’янився і не згорів. Загалом, в домашнє меню його можна включати сміливо. Єдине, що зупиняє відразу ж повторити його ще раз, так це калорійність страви. Вже дуже вона в ньому пристойна.

Тому, що стежать за калорійністю свого харчування. будьте пильні!

Склад:

  • 500 г сиру
  • 5 сирих яєць
  • приблизно 0,5 кг м’ясного фаршу
  • 1 ріпчаста цибулина
  • сіль за смаком
  • чорний мелений перець за смаком
  • трохи м’ясного бульйону або води
  • Приготування рулету

    Приготуйте м’ясний фарш з цибулею, сіллю, перцем і улюбленими вашими прянощами. Додайте в нього трохи бульйону або води, що б він легко розмазувався по поверхні сирного пласта.

    Збийте яйця, сир натріть на крупній тертці і змішайте з яйцями. Деко застеліть, найкраще, силіконовим килимком або тефлоновим листом. Викладіть сирну масу і розрівняйте по всій поверхні дека.

    Поставте в розігріту до 180 градусів духовку. Час випічки буде залежати від товщини сирного шару. Воно складе приблизно 10-20 хвилин. Поверхня його запечеться, стане щільною, але м’якою.

    Колір залишиться світлим. Не чекайте, коли він потемніє.

    Тепер деко треба дістати і поверх сиру, відступивши від країв сантиметра 2, рівним шаром розкласти м’ясний фарш. За допомогою килимка скачайте рулет і знову приберіть його в духовку на 40 хвилин.

    Дістаньте, остудіть і гострим ножем наріжте на шматочки. Сирний рулет дуже добре поєднується з маринованим імбиром.

    Якщо в господарстві немає силіконового килимка або тефлонового листа, можна підстелити папір для випічки або рукав для запікання, але результат може виявитися трохи гірше. Сирний пласт просто може прилипнути до нього, і вам доведеться його віддирати. Так вийшло і в мене, коли я його готувала перший раз.

    Не дивлячись на це, сирний рулет все одно вийшов. Чоловіки мої взяли його з першого укусу, значить, буду готувати його і далі!

    Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!