Скільки запікати курячі стегна

Скільки запікати курячі стегна

Скільки запікати курячі стегна

Як запекти курячі стегна

Продукти для запікання

Курячі стегна — 4 середніх

Сметана або домашній майонез — 200 грам

Сіль — 1 чайна ложка

Перець — половина чайної ложки

Рослинна олія — ​​1 столова ложка

Підготовка продуктів

Курячі стегна розморозити, якщо заморожені, промити під проточною водою і обсушити за допомогою сухих серветок. Натерти курячі стегна сіллю і перцем, обмазати майонезом або сметаною.

Запікання в духовці

Деко змастити олією, викласти курячі стегна. Духовку включити на 180 градусів, почекати повного розігріву протягом 10 хвилин. Поставити деко з курячими стегнами на середній рівень духовки, закрити дверцята духовки.

Запікати курячі стегна протягом 40 хвилин.

Запікання в аерогрилі

Курячі стегна викласти на верхню решітку аерогрилю при температурі 260 градусів і високої швидкості обдування протягом 25 хвилин.

Запікання в мультиварці

У мультиварку налити масло і розподілити по всій поверхні дна. Стегна укласти на дно мультиварки шкірою вниз. Залити стегна сметаною.

Налаштувати мультиварку на режим "Випічка", Закрити кришку мультиварки і запікати півгодини. Потім перевернути стегна і запікати ще півгодини.

Запікання в мікрохвильовці

Для запікання в мікрохвильовці стегна необхідно замаринувати: натерти сіллю і перцем, полити сметаною і прибрати в холодильник на 1 годину, кожні 15 хвилин перемішуючи. Потім перекласти стегна в глибокий посуд для мікрохвильових печей, налити 2,5 сантиметра води, викласти обмазані сметаною стегна. Запікати стегна протягом 35 хвилин на потужності 800 ватів, потім настояти, не відкриваючи мікрохвильовку, протягом 10 хвилин.

Для соковитості можна покласти стегна в пакет для запікання.

Обережно! Страва з мікрохвильовки буде дуже гарячим!

Як запекти стегна в рукаві

Маринад на 4 великих стегна

Медовий маринад

Продукти: 3 столові ложки домашнього майонезу або сметани, 1 столова ложка гірчиці, 1 столова ложка меду, сіль і перець.

Як приготувати.

Курячі стегна обмазати сумішшю майонезу / сметани, гірчиці, меду, солі і перцю. Покласти стегна в пакет для запікання, зав’язати, проткнути в декількох місцях виделкою і відправити запікатися.

Курячі стегна з картоплею в рукаві

Продукти: 4 стегна, півкіло картоплі, 3 зубці часнику, 2 столові ложки паприки, 5 столових ложок рослинного масла, сіль і перець.

Як приготувати.

Змішати рослинне масло, паприку, подрібнений часник, змастити цією сумішшю стегна.

Картоплю почистити, порізати часточками, посолити, поперчити і перемішати з майонезом.

Викласти стегна і картоплю в пакет для запікання, зав’язати, зробити виделкою кілька отворів для правильного теплообміну, і приступити до запікання.

Стегна з картоплею в пакеті (при даній кількості курки і картоплі) в духовці запікати 1 годину при температурі 180 градусів, в мікрохвильовці — 40 хвилин при потужності 800 ватів, в аерогрилі — 40 хвилин при температурі 230 градусів і середньої швидкості обдування, в мультиварки — 1 година 15 хвилин на режимі "Випічка".

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!