Сметанний торт з вишнею

Сметанний торт з вишнею

Сметанний торт з вишнею

Для начинки:

Вишня без кісточки — 1 кг

Крохмаль

Для прикраси:

Шоколад — 20 гр

Сушена вишня — 0.5 склянки

Лимон — 1 штука

Вишневий лікер — 2 — 3 столові ложки

ПРИГОТУВАННЯ:

Для прикраси торта я використовувала суху вишню, яку я попередньо замочила на ніч у суміші лимонного соку і вишневого лікеру.

Для приготування тіста розітріть размегченное масло з цукром.

Додайте сметану, сіль, соду.

Додайте борошно і замісіть негусте м’яке тісто. Тісто не повинно липнути до рук і робочої поверхні.

Додайте до вишні крохмаль і розмішайте, щоб ягоди вишні були повністю обвалилися в крохмалі. Якщо ви будете готувати цей торт із замороженою вишнею, що не размораживайте її. Просто дістаньте вишню з морозильника, додайте крохмаль, розмішайте і можете викладати вишню на розкачане тісто.

Візьміть невеликий шматочок тіста, розкачати в тонку смужку.

Виріжте з розкачане тісто рівну смужку тесту шириною 7 — 8 см.

На середину смужки викладіть ланцюжком обвалені в крохмалі ягоди вишні.

Поверніть смужку, щоб ягоди були повністю закриті тестом. Заліпите кінці рулетика.

Поверніть рулетик равликом.

Розкачайте наступну смужку тіста, покладіть ягоди, скрутіть рулетиком. Додайте до равлику. Повторюйте до тих пір, поки не отримаєте равлика потрібного розміру.

Випікайте отриманий корж для торта в попередньо розігрітій до 180 С духовці протягом 30 — 40 хвилин.

Таким же чином сформуйте і випікання ще один корж.

Для крему збийте сметану з цукровою пудрою. Вибирайте для крему достатньо жирну сметану, яка добре збивається.

На остиглий корж викладіть приблизно третина всього крему, розрівняйте.

Викладіть зверху другий корж.

Змастіть кремом боки і верх торта.

Прикрасьте торт тертим шоколадом і сушеної вишні.

Дайте торту просочитися протягом 4 — 6 годин.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!