Солодкий перець

Солодкий перець

Солодкий перець

Солодкий перець — смачний, корисний і дуже низькокалорійний овоч. Він містить значний список необхідних для здоров’я речовин та всього 31 ккал на 100 г. Його можна їсти сирим і додавати в найрізноманітніші страви.

Родина перцю — Центральна Америка. У XVI-XVII століттях іспанські та португальські мореплавці привезли його в Європу. В даний час різні сорти солодкого перцю вирощуються по всьому світу: як у відкритому грунті, так і в теплицях.

Солодкий перець — теж трохи чилі

Незважаючи на приємний смак, солодкий перець — найближчий родич пекучого чилі. Він теж містить невелику кількість пекучого алкалоїду капсоіцін .

Вітамін С

Найбільше аскорбінової кислоти не в цитрусових. а в звичайному солодкому перці, брокколі, шпинаті і чорній смородині. Дізнайтеся, які ще продукти багаті вітаміном С.

Ця речовина володіє антибактеріальними, протизапальними і антиканцерогенними властивостями і здатне знижувати рівень «поганого» холестерину.

Джерело вітаміну С…

Свіжий солодкий перець — особливо червоні та зелені сорти — відмінне джерело вітаміну С. У 100 г свіжого червоного перцю міститься 128 мкг цього вітаміну, що становить 213 відсотків від рекомендованої добової норми для дорослої людини.

Вітамін С — потужний природний антиоксидант. який необхідний для синтезу колагену в організмі. Ця речовина — основний будівельний матеріал для підтримки цілісності кровоносних судин, шкіри, внутрішніх органів і кісток.

Крім того, регулярне споживання вітаміну С дозволяє організму ефективніше захищатися від інфекції і боротися з запальними реакціями, викликаними вільними радикалами.

…та інших корисних речовин

Солодкий перець багатий вітаміном А. З 100 г свіжого перцю можна отримати добову дозу цього вітаміну. В овоче є вітаміни групи В. які сприяють синтезу ферментів і регуляції обміну речовин.

Крім того, він містить біофлавоноїди — ще один різновид природних антиоксидантів: альфа- і бета-каротин, лютеїн, зеаксантин та криптоксантин.

Як купити правильний солодкий перець?

Завдяки тому, що солодкий перець росте і в теплицях, він доступний в магазинах круглий рік.

Вибирайте тверді, важкі і яскраво забарвлені перці із зеленим хвостиком. У них повинна бути гладка шкірка без плям і зморшок.

Як зберігати

Свіжий перець бажано зберігати в холодильнику на овочевій полиці, але недовго. Через три-чотири дні він починає втрачати вологу і смак.

Перед вживанням солодкий перець досить вимити в холодній воді і обрізати плодоніжки, навколо якої залишається велика кількість бактерій.

З перцю також треба видалити перегородки з насінням: вони неїстівні.

Як готувати

Як зберігати продукти

Як правильно зберігати овочі та фрукти? Даємо поради в докладній статті.

У Південно-східній Азії з солодкого перцю роблять печеня, додаючи до нього картопля, морква, баклажани, стручкову квасолю, помідори, часник, цибуля та інші спеції. Ця страва може бути самостійною закускою або низькокалорійним гарніром .

«Чашечки» солодкого перцю ідеальні для фарширування — Не тільки м’ясним фаршем і рисом. Перець можна фарширувати овочами і сиром.

Можна приготувати і незвичайний десерт. заповнивши овоч сухофруктами і горіхами перед тим, як запекти.

Запечіть солодкий перець в духовці або на грилі. Щоб шкірка з нього легко відокремилася — покладіть гарячий перець в поліетиленовий пакет, зав’яжіть і залишіть на 15–20 хвилин. Потім додайте до перцю оливкове масло і трави — вийде смачний теплий гарнір до м’яса.

Найважливіше

Солодкий перець — відмінне джерело вітамінів А і С. Крім того, в ньому є мінеральні речовини і антиоксиданти, необхідні для нормальної роботи організму. Перець можна їсти сирим і додавати практично в будь-які страви.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!