Торт «Монастирська хата» з вишнями

Торт

Торт "Монастирська хата" з вишнями

"Курінь", "Вишня в сотах", "Стіс", "Вишневий сад", "Стільники", "Дах", "Трубочки з вишнями", "Вишнева гірка", "Дівочий монастир" — Все це назви легендарного торта, більш відомого як "Монастирська хата". Сам торт готується досить довго, але любителі домашньої випічки знають, що він того вартий!

Інгредієнти

Тісто. 250г вершкового масла або маргарину, 1 склянка цукру, 200г сметани, 3,5 склянки борошна, 1/3 ч ложки солі, 1/2 ч ложки соди

Начинка. 500 грамів густого вишневого варення

Крем. 700г густої сметани або вершків, 1 склянка цукру (перемеленого в пудру)

Рада

Для начинки можна взяти і свіжу вишню. Але в цьому випадку при укладанні її на коржі, її слід посипати цукром. І ще одне зауваження. При випіканні свіжа вишня зменшиться в розмірах і трубочки будуть з порожнечею всередині.

При просочуванні торта кремом тісто розм’якшиться і трубочки осядуть.

Приготування

Перед початком приготування тіста вишневе варення викласти в сито або друшлаг для стікання зайвої рідини.

Розм’якшене масло перетерти з цукром, сіллю, содою і сметаною. Всипати борошно. Замісити м’яке, але нелипке тісто.

Тісто якомога точніше розділити на 16 частин (бажано відважувати їх на терезах). Один шматок відкласти для підстави торта. Кожен шматок з 15-и залишилися розкачати в товсту ковбаску завдовжки 20 см.

Ковбаски розплющити (розкачати) до ширини 7см. По центру викласти ланцюжок з вишень. Краї защипати, у тому числі і бічні.

Укласти на деко швом вниз.

16-у частину розкачати в квадрат, довжиною, що дорівнює довжині трубочок, і шириною, рівній ширині 5-и випечених трубочок. Розгортати основу краще прямо на пекарської папері. Випекти.

Зробіть сметанний крем. добре збиваючи вершки з цукровою пудрою. Коржик-основу обережно перекласти на блюдо і намазати тонким шаром крему. Зверху щільно один до одного укласти 5 трубочок. Покласти шар крему і на нього 4 трубочки. Знову шар крему, 3 трубочки, крем, 2 трубочки, крем, 1 трубочка.

Бічні частини намазати кремом і за бажання обсипати шоколадною стружкою або горіхами.

Подавати торт потрібно відразу після збірки, якщо хочеться, щоб трубочки були твердими і злегка похрустивают. Якщо торт робиться заздалегідь, то перед подачею його потрібно добре охолодити в холодильнику, інакше виникає відчуття мокрого тесту.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!