Торт Прага — кращі рецепти. Як правильно і смачно приготувати …

Торт Прага - кращі рецепти. Як правильно і смачно приготувати ...

Торт Прага — кращі рецепти. Як правильно і смачно приготувати торт Прага.

Торт Прага — загальні принципи і способи приготування

Існує думка, що традиційно-класичний рецепт торта «Прага» прийшов до нас зі столиці Чехії. Насправді ж десерт отримав таку назву завдяки однойменному ресторану, в якому був вперше створений руками талановитого кондитера – Гуральник Володимира.

Смак Празького торта знає і любить кожен. Довгий час рецептура торта зберігалася в найсуворішому секреті. Для радянських людей – «Прага» була досить дорогим задоволенням, але ласощі розкуповувалося в лічені дні.

Заповзятливі господині всіляко намагалися розкрити секрет і відтворити рецептуру приготування «Праги». У хід йшли найрізноманітніші продукти. У бісквіт, наприклад, додавали сметану, ваніль і мигдаль.

Крем отримували за допомогою згущеного молока, какао, сметани і м’якого вершкового масла або натурального шоколаду. Однак якими б інгредієнтами не користувалися радянські жінки, класична «Прага» була і залишається тільки одна.

Незважаючи на те, що торт втратив колишню «секретність», Він не втратив найголовнішого – схвалення і любові з боку справжніх гурманів. Сьогодні будь кондитер, більш-менш розбирається в своїй справі, з легкістю зможе приготувати цей чудовий торт.

Торт Прага — підготовка продуктів

Отже, традиційна «Прага» включає в себе шоколадний бісквіт (какао, борошно, цукор, вершкове масло, яйця; борошно зазвичай просівають разом з какао-порошком), розрізаний поперек на три рівні частини, празький крем, що складається з згущеного молока, м’якого масла, какао та курячих жовтків. Таким кремом просочують нижній і середній коржі, останній зазвичай покривають густим фруктово-ягідним джемом. Після укладання і просочення коржів, торт заливають глянсовою шоколадною глазур’ю і прикрашають шоколадною стружкою, горіхами або залишками крему.

Торт Прага — найкращі рецепти

Рецепт 1: Торт Прага по ГОСТу

Даний рецепт «Праги» максимально наближений до ГОСТІВСЬКА, тому для приготування торта радимо придбати електронні ваги. Вже дуже важко на звичайних вагах відміряти необхідну кількість інгредієнтів.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!