Торт «Пташине молоко»

Торт

Торт "Пташине молоко"

Рецептом цього незвичайного і дуже смачного "Пташиного молока" вже більше 30 років — він мені дістався від тітки.

Шоколадний корж розрізається на 3 пласта і прошаровують ніжним суфле з лимонним смаком.

Можна спекти 2 коржі — білого і шоколадного кольору (один — без додавання какао) і чергувати їх. Так вийде ще цікавіше.

Суміш збити до білого і додати борошно — отримане тісто має густоту сметани.

Змастити форму маслом, викласти тісто і поставити в гарячу духовку на 25 хвилин.

Крем:

Молоко довести до кипіння, в нього всипати тоненькою цівкою, розмішуючи, манку.

Варити до густоти каші.

У гарячу кашу покласти цедру 2-х і сік 1 лимона.

Остудити.

Вершкове масло збити з цукровою пудрою, змішати з кашею і збити.

Остиглий корж розрізати на 2 або, якщо вийде, 3 пласта.

Остиглий крем намазати на коржі (у вас повинна вийти досить товстий прошарок крему. Зверху торт кремом не покривати).

Сметану змішати з цукром і какао, поставити на маленький вогонь.

Постійно помішуючи, довести до кипіння і додати 1 ч. Л. вершкового масла.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!