Варення з дині в хлібопічці

Варення з дині в хлібопічці

Варення з дині в хлібопічці

Варення з дині з лимоном

Літній сезон: тепло, сонце, відпочинок на морі і звичайно ж, сезон смачних літніх фруктів і ягід.

Напевно, найбільше задоволення приносять саме ті фрукти і ягоди, які так важко дістати / виростити або просто дочекатися їх стиглості.

Зазвичай, кавуни і дині ми починаємо очікувати з перших днів літа, адже саме ці ягоди викликають першу асоціацію з сонячними, жаркими днями!

Липень, серпень приходить пора збирати урожай або просто відправиться на ринок, щоб купити яскраву, соковиту диню або охолоджуючий, смачний кавун. Але на жаль, ягоди не завжди можуть виправдати наші сподівання. Іноді буває, що купивши апетитну диньки, виявляється, що всередині вона не така стигла або солодка, як здавалося. Можливо, диня не встигла поспіти або це просто той сорт, який вам не подобається.

У таких випадках, дуже шкода просто взяти і викинути сонячний плід, адже не для того він ріс і грівся на сонечку, щоб за кілька хвилин відправитися в сміттєвий бак! І щоб такого не сталося, досвідчені господині придумали цілу масу смачних рецептів з м’якоті дині, кавуна або навіть кавунових кірок!

Одним з найпопулярніших рецептів з такої колекції можна назвати варення з дині з лимоном. Звичайно, не менш смачним вийде варення або джем з плоду, який встиг доспеть і насититися сонечком. Але в варення з дині смак буде більше залежати від кількості цукру, ванілі, лимона або інших добавок до смаку, ніж від сорту ягоди.

У будь-якому випадку, якщо дотримуватися рецепту (або трохи включити фантазію), то варення з дині вийде неймовірно ароматним і смачним.

У літню спеку дуже важко стояти біля плити, тому відмінним варіантом буде використання хлібопічки або мультиварки для приготування варення. Ця техніка відмінно справляється з джемом, варенням і подібними десертами. Головне, чітко дотриматися інструкцію. Варення з дині можна приготувати на плиті і закатати на зиму (не забудьте простерилізувати банки).

Час готування на плиті таке ж 30-40 хв. постійно помішуючи.

Отже щоб приготувати варення з гарбуза з лимоном в хлібопічці, знадобиться:

  • 500 гр. гарбуза
  • 200-250 гр. цукру (за смаком)
  • 1/2 лимона
  • 1/4 ч. Л. ванільного цукру (для легкого аромату ванілі)
  • Як приготувати варення з з дині з лимоном

    Диню очистити від шкірки, нарізати кубиками.

    Видавити сік з половинки лимона. Висипати кубики дині в ємність хлібопічки або в каструльку. Засипати цукром.

    Вибрати необхідний режим для приготування джему або варення, запустити процес. Якщо ви готуєте на плиті, то викладіть диню з цукром і лимонним соком в каструльку, ретельно перемішайте (можна закрити кришкою і гарненько потрусити). Поставити на слабкий вогонь і варити, постійно помішуючи, близько 30-40 хвилин.

    Готове варення розлити по стерилізованим банкам і закатати на зиму. Або викласти в піалу і подавати до млинців, оладок, сирників або просто до чаю на десерт!

    Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!