Великдень — головне свято православних християн. Цього року …

Великдень - головне свято православних християн. Цього року ...

Великдень — головне свято православних християн. Цього року Великдень припадає на 23 квітня. Залишається не так багато часу, щоб ґрунтовно підготуватися до прийдешнього святкування Світлого Христового Воскресіння.

Вважається, що в день воскресіння Христа все відроджується разом з природою. Як відомо, на цей весняний свято всі віруючі печуть паски.

Паска — одне з головних ритуальних страв на Великдень. Воно символізує пам’ять про те, що Ісус Христос після Воскресіння куштував їжу разом з апостолами. Паска прийнято ставити на стіл тільки після освячення.

Здавна на Русі повелося приносити до церкви хліб із зображенням хреста або образу Воскресіння. Потім цей хліб разом з Хресним ходом обносили навколо церкви і залишали на загальному столі в храмі. У суботу, після благословення, його роздавали віруючим.

У наш час важко уявити пасхальне застілля без головного атрибуту — паски. Його печуть практично в кожній родині, як у Росії, так і на Україні і в Білорусії. Приготування цієї страви — ціле мистецтво, з яким у Давній Русі були пов’язані навіть деякі прикмети.

Наприклад, якщо паска при випіканні тріскався або розвалювався — це означало, що сім’ю можуть очікувати неприємності.

До майбутнього православного свята Московський Булочно-кондитерський комбінат "Коломенське" запустив виробництво пасхальної продукції: паску "Травневий" і кекс "Недільний". Легкий ванільний паску "Травневий" з додаванням світлого родзинок, покритий цукровою пудрою тонкого помелу, виготовлений за старовинним російським рецептам. Кекс "Недільний" — Свіжа повітряна ванільна здоба з додаванням родзинок, покрита глазур’ю, прикрашена кокосовою стружкою. Випускається в красивій подарунковій упаковці.

Тому його сміливо можна презентувати рідним чи друзям до святкового столу.

Вся продукція МБКК "Коломенське" готується майстрами з любов’ю. Однак кондитери зізнаються, що великодня продукція готується з особливим трепетом, уважністю і любов’ю. Головний кондитер-технолог Якусевич Надія Борисівна каже: "Паска — це святе, особисто я, перед тим, як на виробництві замішують тісто, в душі вимовляю молитву, і прошу у Господа Благословення, після чого даю кілька побажань своїм колегам".

Дотримуються всі традиції приготування пасхального частування.

Вже зараз паску "Травневий" і кекс "Недільний" можна купити в магазинах міста та його околицях. Сподіваємося, що ваше застілля не обійдеться без наших ласощів.

З наступаючим святом Світлого Великодня!

Московський булочно-кондитерський комбінат був заснований в 1956 році. Входить до числа провідних підприємств хлібопекарської промисловості Москви. Один з найбільших виробників вафельної продукції в Росії.

Розпорядженні сучасною лабораторією, яка виробляє безперервний контроль якості сировини, що надходить, готової продукції, всього технологічного процесу.

На комбінаті виробляється більше 20 видів вафельних тортів і хлібобулочних виробів. Їх виробляють тільки з натуральної сировини. За час існування продукція "Коломенського" була удостоєна 17-ти золотих медалей, 10 з них належать торговій марці "Шоколадниця". Комбінат виробляє і реалізує такі відомі російські бренди, як: "Шоколадниця", "Моє Обожнюю", "Вечірня таємниця", "Майстер Пірогов’" та ін.

Прес-центр МБКК "Коломенське",

Т / Факс: 564-80-01

Контактна особа — PR-менеджер — Ольга Мостакова

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!