Відбивні в клярі — простий рецепт!

Відбивні в клярі - простий рецепт!

Відбивні в клярі простий рецепт!

Липня

Відбивні в клярі. Свинина, яловичина, курка — по одному рецепту.

Відбивні в клярі — Улюблене блюдо в моїй родині. Що приготувати на вечерю? Курячі відбивні в клярі.

Що приготувати на святковий стіл? Відбивні в клярі з яловичини або зі свинини!

Що знадобиться?

М’ясо для відбивних (будь-яке — свинина, яловичина, курка) — 700-800г.

Сіль

Чорний мелений перець

Яйця — 2шт.

Молоко — 2 полскорлупкі від яйця

Борошно — 4 ст.л.

Рослинна олія для смаження.

М’ясо миємо й нарізаємо на порційні шматки приблизно по 1-1,2 см завтовшки, обов’язково поперек волокон, щоб добре відбивалося.

Кожен шматочок відбиваємо кухонним молоточком через щільний поліетиленовий пакет (щоб нічого не летіло і не бруднити улюблену кухню),

присипаємо сіллю і чорним перцем з двох сторін. Залишаємо маринуватися. Можна збризнути соком лимона.

Кляр може бути звичайний або з додаванням. наприклад, сиру чи грибів.

Приступаємо до приготування клярі звичайного.

Беремо 2 яйця, дрібку солі, вливаємо 2 рази по полскорлупкі молока (кефіру, сметани, на крайній випадок майонезу або навіть просто води), ретельно перемішуємо, акуратно вводимо борошно.

Кляр сирний = кляр звичайний + 2 ст. ложки сиру + 1 ще полскорлупкі молока.

Кляр грибний = замість борошна в звичайний кляр додаємо 100 г подрібнених зручним способом грибів (наприклад, печериць).

У готовий кляр мачає підготовлене м’ясо, кладемо на добре розігріту сковороду, через 1 хвилину зменшуємо вогонь до середнього і смажимо з кожного боку по 5-7 хвилин до золотистого кольору.

Ось які красуні вийшли!

Таким чином можна приготувати відбивні з будь-якого м’яса: відбивні зі свинини в клярі, курячі відбивні в клярі. відбивні з яловичини в клярі, і зробити це дуже швидко. Я, наприклад, встигаю, поки чоловік машину в гараж ставить і руки миє.

Щоб подати відбивні в клярі ще смачніше і красивіше, робимо так.

Помідори нарізаємо маленькими кубиками, твердий сир натираємо на крупній тертці.

Готові відбивні змащуємо майонезом, укладаємо кубики помідорів, посипаємо тертим сиром.

І ставимо в мікрохвильовку — щоб сир розплавився!

Або укладаємо на деко і ставимо в духовку — якщо відразу багато відбивних.

Подаємо відбивні в клярі з відварною молодою картоплею і зеленню.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!