Вирощування полуниці і як купити смачну полуницю. Домашні …

Вирощування полуниці і як купити смачну полуницю. Домашні ...

Вирощування полуниці і як купити смачну полуницю. Домашні полуничні рецепти!

Полуниця — це смак дитинства. Це спогад про те, коли нам було добре. Романтика, любов, пристрасть — полуниця у вершках і шоколаді — як багато в одному цьому слові  "strawberrry" (Ягода з соломи) для істинного гурмана!

Любителям полуниці всіх кольорів та сортів дана стаття допитливого жіночого сайту про її вирощуванні, секретах покупках і рецептах приготування — присвячується.

Полуниця — корисні властивості і склад

1. Полуниця, як це не дивно, на Заході вважається фруктом. плодом, а в Росії, Україні — в російськомовних країнах — ягодою.

Західні вчені аргументують свою позицію тим, що м’ясиста частина плоду покрита насінням, які утворилися завдяки зав’язі квітки, а тому живильне середовище для насіння знаходиться не всередині їх, а зовні, за їхньою логікою це означає одне — що це фрукт.

Я ж буду за звичкою і далі вважати суницю ягодою.

2. У склад полуниці входить антиоксидант фіцетін. який запобігає наступ хвороб Альцгеймера, діабету і ниркової недостатності.

Також її плоди є відмінним джерелом ліпідів, корисних кислот і вітамінів, флавоноїдів — до її складу входить вітамін С — він же аскорбінова кислота, тіамін, рибофлавін, ніацин, пантотенова кислота, вітамін В-6 і В-12, фолат, вітамін А, МО, Р, Е.

Мінерали. містяться в м’ясистих, соковитих плодах, — кальцій, залізо, магній, фосфор, калій, натрій, цинк, мідь, марганець, селен.

Ягоди містять амінокислоти — триптофан, треонін, ізолейцин, лейцин, лізин, метіонін, цистин, фенілаланін, тирозин, валін, аргінін, аланін, гістидин, аспарагінову і глутамінову кислоти, гліцин, пролін, серин.

У ній також багато клітковини, а калію в ній більше, ніж навіть в бананах, апельсинах або яблуках.

Регулярне поїдання солодких плодів (8-10 штук в день) значно знижує артеріальний тиск і ризик захворювань серцево-судинної системи, добре очищає кров і організм від токсинів.

Також вживання в їжу цих стиглих плодів знижує ризик виникнення хвороби раку, грудей, шкіри, простати склерозу і ревматоїдних артритів.

3. Калорійність полуниці — в 100 грам ягід міститься 31,25 калорій або 130 кДж. У ній міститься протеїн, трохи жиру, вуглеводи і цукор.

Через надзвичайно низькій калорійності цього дива природи аматоркам різних модних дієт для схуднення рекомендую відкрити черговий сезон полуничної дієти — самої смачної і корисної дієти в світі!

4. Алергія на полуницю — це досить поширений алергічний синдром, він викликається тим же фактором, який робить так, чому ягоди полуниці червоніють. стають червоними — це флавоноїди, саме вони являють собою незначну кількість білка, який і викликає подібну анафілактоїднихреакцій — алергію.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!